När Skellefteåtravet nu på lördag 2 oktober kör sin V75-dag selar Stall Gällerstedt ut fyra hästar varav två inom V75-spelet.

Dagen öppnas med ett varmblodslopp där Vicky de Castella körs av Mats E Djuse från spår tre där det är 2140 meter voltstart som är uppgiften.

– Vicky de Castella var okej senast, nu rycker vi skorna bak och sätter ett stänknät för ansiktet. Det bör blir bättre.

Dagens åttonde lopp, V75-4, är ett av de två kallblodsloppen inom V75:an med Källsjöviking (Mats) och Stålville (Ove A Lindqvist i sulkyn) till start i detta intressanta sammanhang över 2140 meter autostart.

– Källsjöviking har ett lurigt läge varifrån jag måste ladda framåt och hoppas vi kommer ner på ett bra sätt. Han var jättebra senast, nu rycker vi alla skorna vilket kommer att ha en positiv effekt. Stålville är jättefin i träningen hemma, har ett svårt läge men jag tror att han underskattas i det här sällskapet. Inga ändringar.

Skellefteåtravets stora dag avslutas med ett kortlopp där Leon de Castella (Jocke Rubertsson kör) startar från tiondespåret bakom bilen.

– Leon de Castella fick ett struligt lopp i omgångar på Dannero i söndags men avslutade mycket bra till tredjeplatsen. Trist utgångsläge här men det ska kunna bli en fin slant. Samma utrustning och samma kusk som senast.