Skellefteåtravet står värd för V64-tävlingar kommande måndag kväll 19 juli dit Stall Gällerstedt åker med tre hästar.

I kvällens första lopp över 2140 meter startar Guli Kajsa som debuterade i Lycksele och det genom att vinna övertygande:

– Guli Kajsa gjorde det jättebra där och står ganska bra till här även om det är tuffare hästar emot än i Lycksele. Vi får från starvolten försöka hålla ett ganska bra tempo så att tilläggshästarna i alla fall får jobba för att vinna loppet. Vi kör ”Kajsa” med samma utrustning som senast, helstängt och med skor där hon sen ska starta i stokriteriekvalet på Dannero söndag den 25:e.

I det nionde loppet startar Stålviktor (Ove A Lindqvist kör) från 2140-fållan medan Källsjöviking har ett tillägg.

– Stålviktor gjorde det jättebra då han på midsommardagen vann med krafter kvar. Här har han ett bra läge med det finns en del vassa djur 20 meter efter och ”Viktor” måste vara väldigt bra om han ska kunna vara med där framme. Formen är dock fin, det blir samma utrustning som senast och är intressant med Ove som har kört honom tidigare även om det var ett tag sedan.

– Källsjöviking var ute i ett stentufft lopp, Lars Matsons Minne, senast där vi provade utvändigt ledaren sista varvet men han var lite sämre än i starten dessförinnan. Jag tror dock att loppet gjorde honom gott, han trivs nog bäst med att gå i ryggar och så försöker vi köra till slut. Den här gången kommer vi att köra honom med skor men det spelar ingen större roll.