Under kommande veckoslut tävlas det bland annat i Boden på fredag kväll 19 maj och med Grand Slam 75-spel på Solänget söndag den 21:a.

– Totalt startar vi fyra hästar under dessa två tävlingsdagar, berättar Mats.

M.P.Vega startade på Umåker i lördags och ska nu ut igen i Boden på fredag kväll 19 maj.

M.P.Vega gjorde ett fint lopp i lördags mot tufft motstånd där hon blev femma och gick rekord över lång distans. Jag är säker på att hon kommer att göra ett bra lopp igen och ser henne som en platskandidat här. Nu blir det skor bak men det spelar ingen roll, menar Mats.

Solänget har kommit igång med årets tävlande och under 2023-års andra tävlingsdag kommande söndag så har man GS75-spel på programmet.

I söndagens första lopp startar stallet både Grim och Lia Lykke.

Grim startade förra gången i Boden då han gick snabbt sista 600 meterna, det är en stark och rejäl häst och jag tycker det är intressant med distansen 2640 meter och att Ove A (Lindqvist) får prova den här gången. Jag tycker att Grim ska kunna vara med och hugga där framme, barfota bak som sist.

Lia Lykke kör jag själv från 20 meters tillägg, hon har bara startat en gång i år och var duktig då och har tränat bra efter det. Nu står vi med tillägg mot äldre hästar och jag kör för att hon ska få en fin genomförare. Skor runt om.

I det åttonde loppet startar Vännfors Stjärna som vann i förra starten:

Vännfors Stjärna var jättefin då och vann med ”norsken” kvar och oryckt ur öronen. Det blir samma utrustning denna gång och även barfota runt om. Om inget varmblod är med så tar hon med garanti ledningen från spår tre och jag tycker att vi ska ha bra chans att kunna vinna det här loppet, säger Mats som därefter startar Vännfors Stjärna redan fredag 26 maj igen.

– Vi är inbjudna till speedracet över korta 640 meter på Solvalla då vilket jag verkligen ser fram emot.