I slutet av denna vecka travtävlas det i Boden på torsdag 19/3 och hemma på Umåker fredag kväll 20:e mars.

– Roligt att det blir lite mer tävlingar och fler starter för oss, menar Mats som totalt har fyra hästar ur det egna stallet till start dessa dagar.

Boden står värd för V64-tävlingar på torsdag kväll dit Mats åker för att starta duon Källsjöviking och Stålville i det sjätte loppet, men han inleder redan i kvällens första lopp då han kör Frida Anderssons Djärv Elden.

– Djärv Elden tog sig en galopp senast i första loppet efter ett drygt kvartals vila. Sen gick det riktigt bra till en femteplats och han borde vara ännu bättre nu där jag tillskriver oss en platschans, menar Mats.

I sjätte loppet kör Mats själv Källsjöviking som står start där det handlar om 2140 meter med voltstart medan Ove A Lindqvist sitter upp bakom Stålville som har ett utgångsläge med dubbla tillägg.

– Källsjöviking har faktiskt aldrig känts bättre i träningen här hemma och har gjort stronga lopp på slutet. Det ska bli intressant att se ”Vikingen” mot tufft motstånd som det är här, taktiken vill jag inte avslöja, kommenterar Mats.

– Stålville gör det alltid bra och tränar fortsatt starkt, men han har ju ett tufft utgångsläge den här gången. Han borde ändå kunna vara trea, fyra om det löser sig på vägen.

På fredag kväll är det breddloppstävlingar på Umåker där Mats kör redan i första loppet och då är det bakom Bertil Ådins Risåberra han sitter upp:

– Jag känner inte till Risåberra, men har noterat att han galopperat en del. Roger Berglund var dock nöjd med ”Berra” då han körde honom i ett provlopp nyligen.

I kvällens sjätte lopp – 2140 meter voltstart – startar Stall Gällerstedt både Guli Vinn och Lillfax där den sistnämnde körs av Micke Björklund.

– Guli Vinn är allt bra med, att han ströks senast berodde inte på någon krämpa utan på att jag inte ville starta honom på den smetiga och luriga banan. Han brukar möta tuffare motstånd än vad det är här varför jag tycker han ska en liten vinstchans.

– Kämpen Lillfax har tränat bra hela tiden men inte kommit med i lopp varför det är roligt att han får komma ut och tävla nu. Kommer han bara vettigt iväg från sitt dubbla starttillägg kan han med lite tur dyka upp på en plats, säger Mats som under fredagskvällen även ska köra Nordmalingsamatören Birger Ledströms Paradis d´Inverne i kvalloppet.