På fredag kväll 19 januari delar Umåker på V64-omgången med Färjestad där Stall Gällerstedt selar ut tre hästar på hemmabanan.

– En del pengar ska det kunna bli, tycker Mats.

I fredagens första lopp startar Thravarn från innerspåret där det är 2140 meter voltstart som gäller:

– Vi tog oss ju inte till Boden då förra måndagen varför Thravarn ströks från tänkt start där men han har tränat rätt bra länge tycker jag. Här handlar det främst om att köra felfritt, smyga med och försöka köra in lite pengar.

I lopp 3 är det dags för Grim över kortdistansen 1640 meter med utgångsläge i ett sjundespår:

– Det är väl inte rätta distansen för Grim, men han har tränat bra efter starten på juldagen och jag tror att han ska kunna gå bra till slut. Inga ändringar, en platskandidat kanske.

På juldagen blev Teknolina trea i ett V75-lopp hemma på Umåker. Här i ett Dubbelcupsförsök är det ett tiondespår bakom bilen som gäller där distansen 2140 meter står på programmet:

– Jag är väldigt nöjd med Teknolina i träningen efter förra starten, men här är det bra många att runda men jag är rätt övertygad om att hon kommer att avsluta bra. Enda ändringen är kusken.

I dagens sjätte lopp – ”Schyssta kusken – sitter Mats upp bakom norska gästen Ron Dennis som tränas av Yvonne Rydningen:

– Det är roligt att ha kvalificerat sig till det här loppet i år också, jag känner inte till Ron Dennis men har noterat att han startat på uppe i Norge och redan vunnit lopp i år.

Mats kör även Nisaba åt Skellefteåamatören Jenny Lindmark i det åttonde loppet:

– Nisaba har jag kört en gång, det är en stor häst men här fick vi tyvärr ett dåligt läge.