Inför 18/7, 19/7, 23/7 och 25/7

Efter en tävlingsfri vecka kikar vi denna gång fram mot stallets starter under fyra tävlingsdagar på en dryg vecka från måndag 18 juli.

– Vi befinner oss i en väldigt trevlig tävlingsperiod även om det blir en hel del resande, menar Mats.

Nästa start är på Östersundstravet kommande måndag 18 juli där Guli Kajsa går ut i ett kval till Derbystoet.

– Guli Kajsa känns fin i träningen och gjorde det bra i senaste loppet. Här fick vi spår ett, jag tror knappast att vi kan hålla ledningen men får försöka hitta en lucka till slut. Målet är självklart att bli sämst fyra, gärna bättre, och gå till finalen som körs den 31:a. Samma utrustning som senast, berättar Mats.

Skellefteåtravet tävlar på tisdag kväll 19 juli:

– Där debuterar vår Guli Frasse som har känts fin i träningen och bra under hela sommaren. Ove A Lindqvist kör här i lopp 1 från ett springspår i 2160-fållan där det är många nybörjare och som vanligt säkert några av dessa som är riktigt bra redan nu, ”Frasse lär dock säkert göra ett fint lopp. Barfota fram.

– Källsjöviking (lopp 6 V64-3) går här ut i ett försök i Dubbelcupen och möter, som vanligt i detta sammanhang, några tuffa djur. Han har känts bra efter V75-segern i Boden och jag ser honom här som en platschans. Barfota runt om.

Solänget tävlar lördag kväll 23 juli.

– Dit anmäler vi Risåerland i ett 2140-lopp med bilstart där jag hoppas på ett framspår då han är startsnabb. Han var lite trött efter två täta starter i Lycksele men är nu på gång igen. Vi provar att rycka alla skorna.

Måndag 25 juli är det dags för de treåriga kallbloden att göra upp i uttagningsloppen till kriteriefinalerna.

– Allt är bra med Lia Lykke som vi självklart hoppas ska kvala in till Kriteriestoets final som körs 7 augusti. Hon har presterat bra varje gång och går hon som tidigare bör hon ha en bra chans till en finalplats även om vi, i talande stund, inte sett några startlistor.