Stall Gällerstedt startar Stålville och Risåtinder under Skellefteåtravets lunchtävlingar nu på tisdag 17 augusti.

– Stålville behöver loppet, det är med Risåtinder och Nimbus Southwind, som jag kör åt K-G Vestman, som det kan bli något, menar Mats.

Skellefteåtravets lunchtävlingar ser i det tredje loppet Stålville göra comeback efter att inte startat på mer än ett kvartal (10 maj).

– Det var synd att han då skulle dra på sig världens mest segdragna förkylning eftersom han var i riktigt bra i form och hade vunnit två lopp under våren, menar Mats.

– Det tog, som sagt, tid innan Stålville blev frisk vilket han är nu och han känns också fin i träningen, men dels ska vi komma ihåg den långa frånvaron och så fick han ju ett helt omöjligt läge med spår 14 bakom bilen på kortdistans. Får vi en matlapp är jag nöjd, säger Mats.

I dagens femte lopp startar Risåtinder från ett sjundespår i startvolten där 2140 meter är uppgiften.

– Han har gjort det bra i sina tre starter även om han inte var på absolut topp i senaste starten i Lycksele. Är Risåtinder bra är han väl en av de som kan vinna det här loppet bland många nybörjare men realistiskt är det väl en platschans, vi göra inga ändringar utan kör med skor som tidigare.

Mats kör även i det sjunde loppet Nimbus Southwind åt Överklintenamatören Karl-Gunnar Vestman.

– Nimbus Southwind har gjort tre starter i år och gjort det bra varje gång där han i de två senaste loppen svarat för fina 16-tider. Senast höll han starkt efter att ha gått utvändigt, här fick vi ett springspår i tilläggsvolten, det intressanta är att han nu ska gå 2640 meter för första gången vilket jag tror kan passa honom bra då han är liten och lätt. En platschans är Nimbus, tycker Mats.