Stall Gällerstedt selar ut fyra hästar under helgens tävlingar i Boden och på Umåker.

– Jag är konfunderad varför dom i Boden la det här kallblodsloppet utanför V75-kupongen, säger Mats som där startar Stålviktor.

Bodentravet kör alltså på lördag kväll 17 juni sin V75-omgång men det utan kallblodslopp på riksspelskupongen…

– Det är ett bra lopp med många 1000-poängare som definitivt skulle ha platsat på V75-kupongen, tycker Mats som här startar Stålviktor:

– Stålviktor står ganska bra inne i loppet och har tränat bra på slutet. Han är startsnabb och kommer att få en fin position, jag hoppas att vi ska vara långt framme här, barfota runt om, berättar Mats.

I kvällen – förlåt; nattens – 14:e lopp startar duon Lia Lykke och M.P.Vega där den sistnämnda körs av Ove A Lindqvist.

– Lia Lykke känns jättefin i träningen men fick ett lite lurigt utgångsläge här. Jag är dock säker på att hon kommer att svara för ett starkt slutvarv och tycker att vi ska kunna sluta långt framme.

– I och med att det handlar om spårtrappa visste vi att M.P.Vega skulle få ett dåligt spår. Senast blev det för tätt mellan starterna, hon tränar bra, eventuellt sätter vi på skygglappar, det ska bli spännande att se vilken fart Ove A får på henne.

Umåker kör breddloppstävlingar på söndag 18 juli där Väskinge Herman startar i det fjärde loppet:

– Väskinge Herman var förbättrad senast, nu är han lite uppanmäld men jag ser honom som en platsmöjlighet i det här sällskapet. Inga utrustningsändringar, säger Mats som under söndagen även sitter upp bakom Nisaba (Jenny Lindmark), Fly Bird Fly (Marita Oskarsson), Rote Lin (Josefin Olofsson) och i kvalloppet Liatua (Eva Nygren).

– Det ska bli roligt, men jag har ingen större koll på dessa och inte heller på konkurrensen i deras respektive lopp.