Umåker kör sitt traditionella dubbeltrav kommande veckoslut med STL-tävlingar (V75) under lördagen.

Stall Gällerstedt selar ut fyra hästar under hemmabanans stora helg.

– Med ett miserabelt missflyt i spårlottningen, konstaterar Mats.

På fredag kväll handlar det inledningsvis om Guli Best i det femte loppet där uppgiften stavas 2140 meter med bilstart.

– Spår sex är väl ganska okej och Guli Best känns fin i träningen hemma och jag tror att vi fått ordning på att han var rejält entömd i förra starten. Det här är ett jämnt lopp där jag tycker att han borde kunna sänka rekordet och vara trea, fyra, säger Mats som kör Guli Best själv.

I fredagskvällens åttonde lopp startar Stålville med Ove A Lindqvist i vagnen.

– Ett åttondespår i tilläggsvolten är ju värsta nitlotten. Stålville var lite seg på Dannero i lördags och jag räknar med att han är bättre nu, men läget sätter givetvis ner förhoppningarna varför vi får sikta in oss på en slant.

Under lördagen är det i lopp 2 stall Gällerstedt är med på banan och det dubbelt upp då såväl Vännfors Stjärna (Mats kör) som Guli Vinn (Ove A Lindqvist) startar i kortloppet över 1640 meter.

– Spår 10 och 12, suckar Mats djupt åt stallets trista utgångslägen.

– Vännfors Stjärna gör årsdebut och får smyga med och spurta till slut. Hon är rejält gynnad av att slippa broddar, är ute på rätt distans och det ska bli spännande att känna på henne, men jag ligger lite lågt nu när det är första starten på nästan fyra månader.

– Guli Vinn fick ett värdelöst läge, känns i och för sig bra i träningen hemmavid men härifrån kan vi inte hoppas på mer än en matlapp.