Stall Gällerstedt startar Vännfors Stjärna på torsdag 17/11 på Bergsåker och dagen därpå Lia Lykke plus två kvalhästar hemma på Umåker.

Bergsåker kör dagtävlingar på torsdag 17 november där Vännfors Stjärna startar i det andra loppet från ett elftespår bakom bilen över kortdistansen 1640 meter.

– Ett riktigt uselt läge men vi provar då det här var sista passande sprinterloppet i år och om vi har lite flyt och det stämmer kan Vännfors Stjärna kanske vara en platskandidat i loppet som Ros Borken lär vinna. I förra starten galopperade hon surt bort segern in mot upploppet men det var då det. Barfota fram.

Umåker kör på fredag kväll 18 november V64Xress-spel tillsammans med Romme där Lia Lykke startar från spår 3 i det sjätte loppet (1640 meter) som är den femte avdelningen inom Umåkers V5-spel.

– Lia Lykke strulade och hoppade rakt ut när vi ryckte mössan sist, nu kör vi med fast bomull. Hon har öppnat bättre här på slutet vilket givetvis är värdefullt efter att hon tidigare var direkt dålig ut. Hon känns bra hemma och kan vi bara vara med från början bör vi kunna vara med där framme, tycker Mats som i denna kvälls kvallopp även startar två hästar i Deviljas Athena och Vännfors Borken där den sistnämnda körs av ”Jos” Rubertsson.

– Det är två jättefina hästar som verkligen känns spännande inför nästa års debutsäsong där det här kvalet inte ska vara några problem att klara av. Jag var jättenöjd med Vännfors Borken i premieloppet och då det gäller Deviljas Athena kommer hon att byta ägare till andelsbolaget Stall Innergård här inom kort.