Nu är det tätt på given med travtävlingar.

– Den här veckan har planerats helt galet med tre dagtrav som gör att man rejält får ändra träningsrutinerna på hemmaplan, säger Mats inför Boden på torsdag 16/7, Umåker på fredag och det efter att det även var dagtrav i Skellefteå i måndags.

I sammanhanget ska vi också komma ihåg att Solänget och Dannero tävlade gångna veckoslut varför en del lopp blir aningen tunna.

– Just den här perioden har de verkligen misslyckats med planeringen av tävlingsdagarna, menar Mats irriterat.

Till Bodens dagtävlingar torsdag 16/7 åker stallet med två treåringar som båda startar i det åttonde loppet.

– Här är det dock ett frågetecken för Guli Tone (körs av Magnus Djuse) som inte kändes till belåtenhet i ett jobb i söndags, vi kör henne på onsdag, men känns det inte bättre då så stryker vi och kollar upp henne för att inte riskera något.

I samma lopp startar debuterande Liaprinsen som Mats kör själv:

– Liaprinsen är med för att se och lära nu när vi börjar tävla och här hoppas vi inte på mer än en hyfsad slant även om loppet inte är av någon tuffare kaliber.

När Umåker dagtävlar på fredag 17/7 startar Källsjöviking i ett lopp över 2640 meter.

– Det blev ett tufft lopp med flera starka djur i startlistan, men Källsjöviking är ju i form själv och funkar över långdistansen. Vi planerar dock för V75-start på Solänget 22/8 varför han denna gång ska få ett snällt lopp och så spurtar vi till slut, menar Mats.