Inför 16/7 och 17/7

Lyckseleveckan har avslutats men stallets hästar fortsätter att starta i högsommarvärmen.

– Lyckseletravet var, som vanligt, en höjdare, tycker Mats som nu har starthästar såväl i Hoting fredag 16 juli som i Bollnäs på lördag kväll den 17:e.

Hoting kör sin årsfinal, med publikfritt V65-spel, nu på fredag 16 juli dit Mats hustru Annika och skötaren Stina Sjöberg åker med duon Vännfors Grynet och Guli Vinn vilka båda ska köras av Ove A Lindqvist.

– Vännfors Grynet (lopp 3) gjorde det bra i Lycksele som trea på 27,4 över kortdistansen med bilstart. Nu är det full distans, hon tar säkert ledningen, men vill ha ett smyglopp och spurta till slut, enda ändringen är kusken vilket blir spännande då O A aldrig kört henne tidigare.

Guli Vinn startar från ett andraspår i det sjunde loppet som är ett kortlopp:

– Han var ute mot för tufft motstånd i Lars Matsons Minne i Lycksele och startade där mest för att det var just Lycksele och då han har många delägare där. Guli Vinn gjorde det ändå bra och han känns fortsatt helt okej i träningen, får han ledningen i det här sprintloppet så kör vi där. Samma utrustning som sist, vi kör alltså utan skor.

På lördag kväll åker Mats till Bollnäs för att i ett stolopp över 1640 meter starta Vännfors Stjärna som han kör själv där man utgår från ett tredjespår i startvolten:

– Hon var jättebra som tvåa senast i Lycksele efter att ha mött en häst som var för bra (Slotts Pila). Nu är det mer passande kortlopp vilket Vännfors Stjärna älskar och jag åker dit med rätt stora förhoppningar, jag är inte brydd var vi hamnar då det inte spelar någon större roll, vi kör utan skor.