Stall Gällerstedt startar fem hästar under kommande veckoslut.

– Jag hoppas att vi ska köra in en hel del fina slantar, menar Mats.

Under Umåkers fredagstävlingar 16 april startar Källsjöviking i det andra loppet som är ett långlopp (2640 meter) där ”Vikingen” är en av tre hästar som står start:

– Han har haft en liten febersläng sedan sist, men allt är bra nu och Källsjöviking känns fin i träningen. Det har blivit lite väl långt mellan loppen, jag funderar på att köra med ryckhuva för första gången men bestämmer mig inte förrän vi provat det i värmningen. Det är tufft motstånd här, jag ser honom som en platschans, menar Mats.

Peppe Lavec startar i det fjärde loppet med ett tillägg (2160 meter) med lärlingen Jocke Rubertsson i sulkyn:

– Han fick gå utvändigt i förra loppet och det är inte hans grej. Här är motståndet ännu lite bättre än i förra starten varför Peppe Lavec och Jocke får smyga med och se om det kan bli en slant i utdelning.

I femte loppet selas Guli Castor ut:

– Det är hans favoritdistans (2660 meter) och han gjorde ett fint lopp mot tufft motstånd senast och här möter han åter Tekno Viking och Tangens Lilja vilka är två bra hästar. Jag tycker dock att Guli Castor bör ha gått fram med påskloppet på Dannero och är lite inne på att för första gången på länge prova halvstängt huvudlag och se om han då blir lite rappare.

Guli Best årsdebuterar i kvällens åttonde lopp där han startar med ett tillägg (2160 meter):

– Han har åtgärdats och nu tränat bra ett tag. Vi var in på Umåker i måndags men det blev ett prov utan värde då banan var dålig i skitvädret. Guli Best lär behöva det här loppet men jag hoppas han kan tjäna lite pengar om han fungerar som han ska.

På lördag kör Bergsåkertravet i Sundsvall V75-tävlingar där vi i dagens andra lopp (2140 meter) ser Vännfors Grynet och Jocke Rubertsson i startlistan från ett tredjespår i 2160-fållan:

– Hon gjorde det jättebra senast. Efter att ha störts i lite strul 500 kvar var avslutningen vass. Vännfors Grynet gick barfota bak då, nu blir det skor runt om men det spelar ingen som helst roll. Konkurrensen är hyfsat tuff i det här fullanmälda loppet, konstaterar Mats.