Kommande hösthelg inramas av V64-tävlingar på Umåker fredag kväll 16/10 och Solängettravets årsfinal med lunchtävlingar måndag den 19:e.

– Totalt ska vi sela ut sex hästar, konstaterar Mats.

Umåkerkvällen på fredag 16/10 inleds med andra upplagan av det spektakulära ”Hot´n Cold”-loppet där varmblod möter kallblod!?

– Det ska bli roligt för Stålviktor att testa på detta, han fick ett försiktigt lopp förra gången, men gick i full fart över mål och jag tycker att han här ska vara ett av kallbloden som ska vara långt framme. Vi kör barfota igen och får hjälpa att se till så att vi kallblod håller tempot uppe där framme, sen kan jag inte uttala mig om vad varmbloden kan från sitt halvvarvstillägg i detta sammanhang, menar Mats.

I kvällens åttonde lopp startar Stålville som körs av Ove A Lindqvist:

– Senast blev det galopp på upploppet där en tredjeplats försvann. Nu har vi kört Stålville lite hårdare i träningen och han känns jättefin, men här blev det tufft motstånd och kan vi vara fyra, femma får vi vara nöjda, säger Mats som tidigare denna afton ska köra Guli Castor i kvalloppet efter att sjuåringen inte tävlat på ett drygt år på grund av skada.

– Det är roligt att Guli Castor är tillbaka, han känns jättefin och är allt bra efter detta så blir det comebackstart inom 14 dagar.

Solängettravet just söder om Örnsköldsvik avslutar sin tävlingssäsong 2020 med lunchtävlingar på måndag 19/10 där Stall Gällerstedt selar ut tre hästar i samma lopp!?

– Det är inte ofta, men händer ibland.

Lopp 4 är ett sprinterlopp 1640 meter fördel ston där Vännfors Stjärna (Mats kör) startar från ett fjärdespår i startvolten medan det är 1660 meter som gäller för Källsjöviking (Ove A Lindqvist, spår 2) och Lillfax (Magnus A Djuse, spår 8).

– Vännfors Stjärna avslutade bra som trea i tuff konkurrens senast där hon dessutom hakade ihop med en konkurrent 500 kvar, här borde vi kunna ta ledningen och får då dra i ett bra tempo, säger Mats.

– Det strulade från start i förra starten för Källsjöviking, men han känns bara fin och ska kunna vara rätt långt framme denna gång.

– Däremot hamnade nu Lillfax hopplöst till med sitt bakspår på tillägg, distansen är den rätta och han känns fin i träningen hemma, men härifrån vågar jag inte hoppas på speciellt mycket, säger Mats inför veckoslutets dubbeltrav.