Stallet startar fyra hästar under Bodentravets årliga höjdare på lördag kväll 15 juni.

– Den här tävlingskvällen är alltid en härlig folkfest, tycker Mats.

Som bekant kör Bodentravet sin V75-dag sent under lördagskvällen så här en vecka innan midsommar.

– 23.05 går sista loppet vi är med i, berättar Mats som dessförinnan, inom V75-spelets fjärde avdelning, startar både Stålviktor och Teknolina (Ove A Lindqvist kör.)

– Båda kan ses som platskandidater. Teknolina gjorde ett jättefint lopp sist och vann med lite sparat, Ove A drog aldrig rycktussarna. Nu ändrar vi till att gå med skor fram och barfota bak för att få henne lite stabilare.

– Stålviktor har bra form ochgjorde ett nytt bra lopp i senaste starten och är startsnabb och kan få en fin position härifrån. Han kommer säkert att göra en bra insats igen, barfota runt om och rycktussar som i förra starten.

I kvällens sista lopp, det 14:e, startar Grim och Lia Lykke.

– Grim fick inget fäste på en lös bana i Skellefteå i förra starten. Här känns det spännande med spår ett bakom bilen och Ulf Ohlsson i sulkyn. Han känns fin i träningen och jag tror han kommer att svara för en fin insats. Barfota bak, inga ändringar i övrigt.

– Det har tagit tid att få ordning på Lia Lykke som nu gör årsdebut. Hon gick ett provlopp för två veckor sedan med vilket jag var väldigt nöjd och jag tycker också att hon är gynnad av bilstart men hon behöver logiskt loppet innan hon är redo för några stordåd.

På söndag 16 juni arrangeras det tävlingar med familjedagstema hemma på Umåker där de tvååriga stona Vännfors Diva och Stjärne Jerva båda går ut i premieloppet:

– Stora Vännfors Diva och betydligt mindre Stjärne Jerva är båda två jättefina hästar som har tränat bra under en längre tid, det är roligt att dom nu får börja bekanta sig med tävlingsmomentet, tycker Mats.