Grannbanorna i Skellefteå och Örnsköldsvik gör kommande veckoslut bokslut för tävlingsåret och det med en kvartett från stallet till start.

– Roligast är givetvis att vi har två hästar till start på V75-kupongen på Solänget på lördag, säger Mats.

Under tävlingarna i Skellefteå på fredag kväll 15 oktober startar Risåerland i det första loppet med Ove A Lindqvist i sulkyn.

– Risåerland travade bra i förra starten men blev tvärtjurig drygt 500 kvar och ville såväl bryta ut som ner på innerplan. Nu byter vill till öppet huvudlag och så får Ove A prova, främst är vi ute efter att han ska få lopprutin men sköter han sig kan det bli en fin slant.

På lördag 16 oktober står Solängettravet i Örnsköldsvik värd för V75-omgången.

Här startar i V75-4 (lopp 8) Källsjöviking med ett tillägg och Stålville (Ove A Lindqvist kör) från 2180-fållan i loppet över grunddistansen 2140 meter.

– Källsjöviking svarade för ett topplopp senast som tvåa på V75 i Skellefteå och känns fortsatt jättefin. Det blir samma utrustning, barfota runt om och urryckare i öronen. Han är startsnabb och jag är lite optimistisk här.

– Stålville fick hjulet förstört i en olycka i första sväng i V75-starten och fick liksom gå med tryckvagn i två varv. Han går som förra gången barfota bak och med urryckare, står tufft till härifrån men ska kunna ta en fin matlapp.

I Solängettravets sista lopp för året (12) startar Vännfors Grynet med ett tillägg över kortdistansen 1640 meter.

– Vännfors Grynet har varit ifrån sen sista augusti på grund av halsinfektion, är frisk nu men är här ute för att få ett lopp och tjäna en slant.