På lördag 15 oktober startar Stålviktor inom V75-spelet på Solängettravet och på söndag 16 oktober kör Joakim ”Jos” Rubertsson stallets Risåerland på Bodentravet.

Solängettravet just söder om Örnsköldsvik avrundar 2022-års tävlingssäsong med att kommande lördag arrangera sin årliga STL-dag med V75-spel.

Kallblodsloppet Säterbests Minne (final i Dubbelcupen) körs som den fjärde V75-avdelningen (lopp 8) över distansen 2140 meter voltstart där Stålviktor, från sitt niondespår, är en av elva hästar i startfållan och från dubbla tillägg (2180) startar övriga fyra hästar.

– Stålviktor har svarat för fina lopp på slutet men haft all världens otur och hamnat ute i tredjespår. Det här blev ett rätt tufft lopp, som det ska vara i dessa sammanhang, och jättestora förhoppningar har jag väl inte men han bör från det här smygläget kunna få ett bra lopp. Formen är på topp men han gillar definitivt inte om det blir blött och smetigt underlag. Vi kör som tidigare här på slutet barfota runt om och med ryckhuva, meddelar Mats.

Risåerland gick nytt rekord i förra starten men fick nöja sig med sjätteplatsen där det nu är 2140 meter volt som väntar i ett niohästarslopp (lopp 2) i Boden på söndag där stallets lärling Joakim ”Jos” Rubertsson sitter upp i jollen:

­– Det här blev ett ganska tufft fyraåringslopp med flera formstarka hästar till start. Risåerland måste dock får vara med och tävla varför vi går ut här där ”Jos” får smyga med honom för att förhoppningsvis kunna spurta till slut. Det blir skor runt om och ryckhuva som tidigare, säger Mats.