Umåker V64-tävlar kommande fredag kväll 15 januari med tre hästar från Stall Gällerstedt till start.

– Det är överlag fina och intressanta tävlingar, tycker Mats.

Stålviktor går ut i dagens femte lopp (V64-2) över 2140 meter:

– Han gjorde det bra i förra starten på Bergsåker 2/12 efter att ha gått i tredjespår sista 1100, allt är bra med Stålviktor som känns fin i träningen och han gillar också den här medeldistansen bäst. Med lite flyt bör vi kunna vara ganska långt framme men vi behöver också ha turen på vår sida då vi fick spår elva bakom bilen, menar Mats.

I sjunde loppet, tillika V64-4, startar Stålville från spår tre i tilläggsvolten 2160 meter:

– Stålville hamnade i förra starten på Umåker i torsdags 7/1 bakom galopperande konkurrent så att det tog tvärstopp. Han känns fin i träningen, formen finns där, men det här blev ett tufft gäng varför vi får jaga lite pengar.

Kämpen Peppe Lavec startar i kvällens sista lopp (10) med Mats lärling och tillika ”Peppes” ägare Jocke Rubertsson i sulkyn och det lär väl knappast ha undgått någon att Jocke på Bergsåker i lördags vann sitt första travlopp någonsin i andra försöket och det med löftet Vännfors Grynet.

– Kusken är bevisligen i form. Peppe Lavec gjorde det bra senast på juldagen 25/12 då han avslutade mycket vasst från köposition. Här blev det ett mer lämpligt motstånd och visst finns det en förhoppning om att ”Peppe” och Jocke ska kunna vara med bland de tre främsta även om spår tolv i trappan bakom bilen inte är det bästa, menar Mats.