Inför 14/9 och 15/9

Efter en lugn tävlingsvecka är det dubbeltrav efter helgen där Umåker kör V64-tävlingar måndag kväll 14/9 och dagen därpå tisdag 15/9 tävlar Skellefteåtravet i dagsljus.

Måndagskvällens enda startuppgift för stallet i Innergård är Risåjoker i premieloppet.

– Det ska inte vara något problem för Risåjoker, det klarar han, menar Mats.

Lövabos Tori körde Mats till en fjärdeplats i förra starten:

– Nu är det tuffare motstånd, men Lövabos Tori gick bra sist, säger Mats om Thomas Viklunds sto som nu startar från tredjespåret bakom bilen där 2140 meter är uppgiften.

I kvällens tionde och sista lopp gör Karl Gunnar Vestmans Nimbus Southwind årsdebut med Mats i sulkyn:

– Jag körde honom i ett provlopp nyligen vilket behövdes efter lång frånvaro. Det är lite samma här, vi kör för att Nimbus Southwind ska få ett lopp i kroppen.

Under Umåkertravets måndagskväll körs också minnesloppet för Mats tidigare stjärna Lappbarry som på sin tid vann 28 lopp och travade in nära 1.4 miljoner kronor.

– Det är alltid trevligt att minnas tillbaka till Lappbarrys framgångar i bland annat två V75-segrar och tredjeplatsen i SM, menar Mats nostalgiskt.

På Skellefteåtravet på tisdag startar stallet tre hästar.

I dagens andra lopp startar både Vännfors Stjärna och Lill Fax där Ove A Lindqvist kör den sistnämnda.

– Vännfors Stjärna är behandlad sedan Greivins Minne och tränar nu fantastiskt bra, hon ska ha en bra chans här. Allt är bra med Lillfax som var ute på tufft djupt vatten senast, nu är det rätt distans och en bra slant ska det kunna bli, kommenterar Mats om sprinterloppet över 1640 meter bilstart.

– Liaprinsen (lopp 5 2140 meter) är en rejält stark häst. Han är förbättrad jämfört med senaste starten och bör vara med och göra upp om det här, tycker Mats som här startar med ett tillägg.