Det börjar köras mer travtävlingar i norr.

– Nu har vi kommit igång riktigt bra med tävlandet och ännu mer blir det framöver, säger Mats vars stall startar såväl i Boden på fredag kväll 14 april som på Dannero söndag den 16:e.

I Boden startar Grim i det första loppet från två tillägg (2180) i ett medeldistanslopp:

– Grim gjorde ett jättefint lopp som trea på Dannero på påskaftonen där jag satt med spöet under armen över ett vasst upplopp. Vi siktar på att köra barfota bak precis som på Dannero, hittar vi ut så tycker jag att vi ska ha en bra chans att vinna loppet.

Stålviktor, som här startar i det sjunde loppet från första tilläggsvolten, vann senast:

– Stålviktor gjorde det riktigt bra från dödens vid segern trots att han fick gå med brodd vilket han är missgynnad av. Nu rycker vi skorna, kör barfota runt om vilket är gynnsamt för honom. Det är ett par bra konkurrenter med men jag tycker att han är den av dom ska kunna sluta där framme.

Dannero kör breddloppstävlingar på söndag 16 april dit Vännfors Stjärna åker med stallets lärling Jocke Rubertsson för att gå ut i ett lopp över 2140 meter där ”Stjärna” startar med ett tillägg:

– Det finns tyvärr få lopp i Vännfors Stjärnas klass varför vi främst åker till Dannero för att hon ska få lufta sig. Jocke kör henne från ett tillägg, det är några tuffingar emot varför vi i första hand är med och jagar en matlapp här.