Det är tävlingstätt kommande veckoslut med fyra hästar till start för Stall Gällerstedt.

– Vi hade inget jätteflyt med spårlottningarna, men har hästar i form, menar Mats.

Umåker kör sitt traditionella dubbeltrav senarelagt detta år och väderprognosen är riktigt god inför veckoslutet där det hela börjar på fredag med Damklubbens kväll där Vännfors Stjärna och Stålviktor startar i Damklubbens Kalla Pris (lopp 7) över 1640 meter med bilstart.

– Här blev båda bortlottade där det gäller att ha mycket tur om det ska kunna bli något, jag är faktiskt riktig ledsen över lägena då båda hästarna är i bra form, suckar Mats om Vännfors Stjärna (Krister Söderholm kör) från spår tio och Stålviktor från spår elva.

– Vännfors Stjärna fick gå lite för tidigt senast på Bergsåker och blev lite matt på upploppet, men gick nytt rekord 25.1 kortlopp med voltstart. Kan man mot all förmodan hitta fram och att hon får spara speeden till slut kan hon som bekant vara vass under slutrakan, men läget sänkte förhoppningarna rejält. Barfota runt om som senast.

– Stålviktor fick ett ännu sämre läge vilket var jättetrist då han bevisligen är i mycket bra form då han som tvåa svarade för ett kanonlopp senast efter en tuff öppning men var bra hela vägen. Hade varit intressant med ett bättre läge, vi får lita och hoppas på turen. Järnskor runt om som tidigare.

Under Umåkers STL-dag på lördag startar Guli Castor i ett ramlopp (lopp 12).

– Guli Castor har fått och behöver ett antal lopp för att riktigt komma igång. På Dannero i söndags blev det helt fel då han hamnade i rygg på en häst som stannade efter ett varv, ”Castor” gjorde det sen bra till tredjeplatsen. Jag ser honom som en platskandidat här, vi ska sätta på skygglappar för att han förhoppningsvis ska bli lite rappare från start.

På söndag åker lärlingen Jocke Rubertsson till Boden för att köra stallets Guli Best i det tredje loppet.

– Guli Best gjorde årsdebut för en månad sedan och behövde det loppet, han har varit fin i träningen och även i ett banjobb denna tisdag, han står bra till, är kvick i väg och bör få en bra position. Vi ska testa lite utrustningsändringar, stämmer det på vägen tycker jag att han ska kunna vara med där framme.