Stall Gällerstedt har tre hästar till start under Umåkers lunchtävlingar på onsdag 14 december där det då handlar om en nyisad bana.

I Umåkers tredje lopp på onsdag, ”Kalla Hästägarekannan”, startar Stålviktor med Stefan Edin i sulkyn från ett tillägg, 2160 meter, medan Källsjöviking och Mats har hela tre tillägg att ta in från sin start i 2200-snurran.

– Stålviktor gjorde senast ett bra lopp efter uppehåll där han blev trea och jag tror att han bör ha gått framåt av det. Historiskt har han gått lite sämre på is men jag tror att det ska gå bättre numera, han är kvick iväg och får han överta ledningen kan han försvara sig länge där.

– Källsjöviking gjorde det mycket bra som tvåa efter Gorm i senaste starten för en månad sedan. Han har också vunnit flera lopp på isen under tidigare vintrar, men det är självklart tufft att stå med 60 meters tillägg. Nu kör vi alla med skor, annars inga utrustningsändringar.

I det sjätte loppet startar Risåtinder från två tillägg, 2180 meter, och det denna gång med Ove A Lindqvist i sulkyn:

– Jag vill prova med Ove och se om han får bättre fart på Risåtinder. Senast fick vi ta upp kort efter start och sen sprang han och ställde ett varv, han får det svårt om det händer något speciellt i loppen men sköter han sig kan det vara en platschans. Han tränar bra hemma.