Umåkertävlingarna på måndag 13 september handlar om trippelkval för stallet som sen startar Källsjöviking och Stålville i Skellefteå på tisdag kväll den 14:e.

Umåkertravets dagtrav på måndag ser stallet sela ut en trio tvååringar till kvalloppet. Detta i Kattelbo Kajsa, Källsjöloke (Ove A Lindqvist) och Lia Lykke (Stina Sjöberg).

– Det är självklart jätteroligt att vi har dom kvalklara redan nu, menar Mats och presenterar trion inför kvaluppgiften där det är kilometertiden 1.55 som ska klaras av:

– Kattelbo Kajsa är en trevlig, långstegad häst som är lite framåt men hela tiden gör allt rätt. Jag körde henne inne på Umåker i lördags, kvalet ska inte vara några problem.

– Källsjöloke är bror till stallets Källsjöviking och ”Loke” är travmässigt bland de största talanger jag haft som tvååring. Han har verkligen lätt för sig att springa är och väldigt snabb, har han löphuvud blir det intressant nästa år. Kvalet klarar han baklänges.

– Lia Lykke är en fin, käck liten häst som kan vara lite småbusig hemma men är jättefin när man kör henne. Vi har haft mamman Eldturi och mormor Hurtig Turi hos oss tidigare.

I Skellefteå på tisdag kväll 14/9 startar Källsjöviking och Stålville i samma lopp där Ove A Lindqvist kör den sistnämnda även denna gång.

– Källsjöviking behövde förra loppet då han var lite för ambitiös i värmningen och la bort mycket kraft redan där. I loppet blev han lite stum till slut. Han gillar 1640 med bilstart, kommer att vara förbättrad jämfört med senast och ska inte vara helt avsågad. Vi kör honom barfota fram, skor bak.

– Senast gjorde Stålville ett fantastiskt fint lopp på en bra tid från ett omöjligt läge. Han har här ett sämre läge än ”Vikingen” men känns jättefin och kan han få en bra resa så kommer han garanterat bra till slut. Inga utrustningsändringar.