Stall Gällerstedts huvuduppgift på måndag 13/7 när Skellefteåtravet kör dagtävlingar är att sela ut tvååriga Liatösen i premieloppet.

– Hon trivs inte på Umåker av någon anledning varför vi provar här istället, säger Mats som på dagsschemat också har tre lånestyrningar.

Premieloppet i Skellefteå körs 15.05 efter de andra loppen där Liatösen är en av två tvååriga kallblod som ska klara premietiden 2.10,0.

– Det tycker jag att vi ska klara av, säger Mats som dessförinnan i dagens första lopp ska sitta upp bakom Hortlaxhästen Bicc´s Hightech som tränas och ägs av Josefin Sandlund.

– Han har jag kört för rätt länge sedan och minns att det var en trevlig häst, men här fick vi ju ett uselt läge varför Bicc´s Hightech får jaga pengar i första hand, säger Mats som startar från 14 i spårtrappan där distansen 2140 meter väntar.

I dagens andra lopp kör Mats Bertil Ådins Risåberra som han vunnit två lopp med tidigare i år:

Här är utgångsläget ett bakspår (12) i startvolten över kortdistansen 1640 meter.

– Sist i Lycksele hade Risåberra ont i magen efter att ha ätit för mycket gröngräs och då fungerade ingenting. Har han en bra dag ska han kunna vara med där framme och göra upp om det, men han kan tyvärr bli ofokuserad mellan varven och då kommer ofta en onödig galopp, kommenterar Mats.

I dagens åttonde lopp kör Mats femårige Aperfectmate som nyligen köpts till Boden och nu debuterar i den nya regin:

– Jag vet ingenting alls om Aperfectmate, men vi fick ju ett bra läge, säger Mats om spår tre bakom bilen där 2140 meter väntar.