Stall Gällerstedt startar M.P.Vega i ett ramlopp under Umåkers V75-dag på lördag 13 maj för att sen starta i rikligare omfattning på Skellefteåtravet på måndag 15 maj.

M.P.Vega startar i lördagens fjärde lopp på Umåker:

– Hon svarade i förra starten för ett jättebra lopp i Boden då hon vann enkelt för Jens Eriksson. M.P.Vega har utvecklats rejält i vår men den här gången är hon uppanmäld mot tuffare motstånd än på slutet och dessutom med ett trist bakspår. Långdistansen ska dock passa bra men jag har svårt att se henne vinna här, en platsmöjlighet om det stämmer från det här läget. Det blir som i de senaste starterna barfota runt om förutsatt att banan är bra, säger Mats.

Skellefteåtravet kör lunchtävlingar på måndag 15 maj där stallet startar fyra hästar.

I det tredje loppet startar Stålviktor som kommer till start med två raka segrar:

– Det är ungefär samma motstånd här som vid segrarna. Stålviktor har tränat bra, är stark och oöm och jag tycker att vi ska kunna vara långt framme här också. Barfota runt om.

Det femte loppet är ett treåringslopp där både Liali (Ove A Lindqvist kör) och Vännfors Sessan kommer till start:

– Liali debuterade i Boden där hon tog sig en nybörjargalopp, jag är nöjd med henne i träningen och hoppas att hon ska sköta sig den här gången och tillsammans med Ove kunna vara och göra om platsplaceringarna.

– Vännfors Sessan kör jag själv den här gången, hon har 20 meters tillägg på Liali och de andra där framme. Hon är okomplicerad och startsnabb och svarade ju för en jättefin debut då hon vann och jag tycker att hon ska kunna vara med där framme nu också. Barfota bak.

I dagens åttonde lopp startar Källsjöloke:

– Källsjöloke gjorde det bra senast och känns jättefin i träningen. Det blir barfota bak och jag har förhoppningar om att vi ska kunna vara med långt framme i det här sällskapet.