Stall Gällerstedt startar tre hästar när hemmabanan Umåker på söndag 13 mars står värd för Grand Slam 75-omgången och för första gången i år bjuder på en isfri bana.

– Den här gången tror jag inte på några jättestora framgångar även om hästarna är i bra slag men vi har lite felaktiga och tråkiga förutsättningar, säger Mats.

Efter ett månadslångt uppehåll är det dags för Umåker att tävla nu på söndag igen och det efter att banpersonalen i förra veckan rev bort isen för den här vintern.

I det femte loppet (GS75-2) startar Vännfors Grynet.

– Hon var jättefin när hon vann i förra starten men har här ett trist läge med bakspår på tillägg och möter ju exempelvis Alf Jonssons Önnes Saga som gick svenskt rekord förra gången. Jag får ge Vännfors Grynet ett smyglopp och spara speeden så länge det bara går för då det kan det rassla till. Ett platsbud som jag ser det där vi kör med skor runt om som tidigare.

I GS75-5 (lopp 8) startar stallet både Stålville (Ove A Lindqvist kör) och Källsjöviking.

– Stålville hoppas jag att vi kan köra barfota bak då han blir klart vassare med sommarbalans. Han var godkänd som trea senast men behövde det loppet och tyvärr har det blivit lite långt till den här starten också. Nu kör vi här även om det är dubbla tillägg och därefter blir det start i Boden. Jag är denna gång nöjd om han gör ett fint lopp, menar Mats.

– Källsjöviking var jättefin när han vann med krafter kvar för en dryg månad sedan. Han står trist och svårt till här med bakspår på dubbla tilläggsvolten 2180 och måste självklart ha flyt om det ska kunna bli något. Jag är nöjd om han kan vara bland de tre främsta, vi kör honom med skor, berättar Mats.