Kommande veckoslut handlar det om tävlingar hemma på Umåker fredag kväll 13/11 och kvällen därpå i Boden.

– Det ska bli roligt med tävlingar två dagar på raken då det annars är lugnt och ont om starttillfällen under den här perioden, säger Mats.

Umåker har en kallblodspräglad kväll på fredag med finaler i Norrlands Elitserie.

Här startar stallet Vännfors Stjärna i det sjätte loppet (V64-3).

– Allt är bra med Vännfors Stjärna, men här möter hon ju stentufft motstånd i bland annat Åsrud Vilja som gått ruskigt vasst här på slutet. Det är hemmaplan och bra läge för ”Stjärna”, vi får följa innerspåret och försöka tjäna lite pengar.

Mats kör även Erica Sandströms Ernst af Eda (lopp 1) som han tidigare i somras hade i uppbyggnadsträning.

– Det är en trevlig individ som blir bättre och bättre. Erica och Micke (Björklund) är nöjd med Ernst af Eda som också har gjort en start. I de här loppen med många orutinerade hästar är det svårt att tippa utgången, för oss handlar det väl om att köra felfritt och få en hyfsad slant i utdelning.

På lördag kväll står Bodentravet värd för V65-tävlingar där Stålviktor startar i det femte loppet (V65-3).

– Han gjorde det bra som fyra i Boden i fredags och har nu spår ett mot lämpligt motstånd. Jag tycker att Stålviktor borde kunna vinna det här då det den här gången inte blev det värsta motståndet, säger Mats.

Stall Gällerstedts enda varmblod Peppe Lavec har inte startat sedan september 2019, kvalade på ett bra sätt för en månad sedan och gör nu comeback i det nionde loppet från spår 2 bakom bilen.

– Det är som bekant Jockes (Rubertsson) licenshäst som knallat på i ett gäng provlopp på ett bra sätt under hösten. Jocke har lagt ner ett jättejobb på Peppe Lavec och det här blev väl inte det värsta loppet varför vi med lite flyt kan vara bland de tre främsta.