Under kommande veckoslut startar stallet hästar både här och där.

– Roligt och intressant även om vi inte har de hetaste chanserna den här gången, tycker Mats.

På fredag kväll 13 oktober delar Östersundstravet en V64-omgång med Romme där ”innergårdarna” åker till Jämtland för att starta Vännfors Sessan (lopp 2) och Stålviktor (lopp 9).

– Vännfors Sessan var väldigt bra vid segern hemmavid senast. Nu är det ganska tufft motstånd men jag räknar med att hon ska göra ett fint lopp. Skor runt om och halvstängt huvudlag.

 Stålviktor behövde loppet i Boden i lördags efter att ha varit ifrån tävlande ett tag och han var faktiskt också lite seg. Nu ska han vara bättre men det blev ett dåligt spår och tufft motstånd varför vi får jaga en slant i första hand. Nu kör vi honom med lätta skor.

På lördag kväll tävlas det hemma på Umåker där Rosens Bonn Bus (Mats kör) och Vännfors Jerven (Öyvind Wagnild) båda går ut i kvalloppet.

– Rosens Bonn Bus har varit i växt under sommaren men nu känns han jättefin. En snäll och trevlig hingst som här ska klara kvalet galant och, som jag sagt tidigare, är det här en talang utöver det vanliga.

– Samma gäller Vännfors Jerven som gjort allt rätt sedan dag ett, han är stor och rejäl och gick faktiskt kvaltiden redan i våras. Det här blir spännande.

Under lördagskvällen har Mats också tre lånestyrningar i Doreen (Heidi Hiltunen), Rickard af R.F. (Anne-Mari Fjällström) och Emperor (Lena Johansson).

– Jag känner inte direkt till någon av dessa men det är alltid roligt att få stifta nya bekantskaper.

På söndag skjutsar ”Jannekollen” Karlsson Vännfors Stjärna till Hagmyren som där i det sjätte loppet kommer att köras av Per Linderoth.

– Per känner Vännfors Stjärna sedan förra starten då dom vann på Bergsåker. Jag ser henne som Sveriges startsnabbaste kallblodsmärr och här från tredje spåret bakom bilen i ett kortlopp ska hon placeras i ledningen och köras där. Barfota fram, berättar Mats.