Stall Gällerstedt startar såväl på Umåker fredag kväll 12 augusti som i Skellefteå måndag 15 augusti.

– Den här gången är det skralt med vinstchanser, tycker Mats.

Umåker drog igång hösttävlandet i lördags kväll och nu på fredag är det dags igen med den traditionella sensommarhappeningen med V64Xpress (delat med Gävle) med Norrländska Stoet, Hot´n Cold-loppet och Umåker Cup-finalen som några intressanta russin i kakan under Golf i Hästväg-kvällen.

Vännfors Grynet startar i Hot´n Cold där alltså varmbloden har ett halvt varvs tillägg på kallbloden över 2140-distansen:

– Det är ett jätteroligt lopp där Vännfors Grynet är i form då hon satt fast med allt oryckt senast. Här är dock distansen ett minus, hon måste smygas med och hoppas på lucka till slut. Nu går hon med skor runt om vilket också är en liten nackdel. Det är omöjligt att sia kring såna här lopp som verkligen bryter mönstret på ett positivt sätt.

I Norrländska Elitstoet fick Vännfors Stjärna spår 8 i första tilläggsvolten 2160 meter:

– Vännfors Stjärna gick jättebra på V75 senast på en riktigt fin tid, men från det här läget känns det som att vi får smyga med och jag hoppas vi kan vara fyra, femma i loppet som är ett halvt varv för långt för att vara optimalt för ”Stjärna”. Skor bak den här gången.

Mats kör även Gunilla Oscarssons Bishop i lopp 7:

– Det är tuffare hästar emot den här gången än senast då vi var trea så högre än till en matlapp sträcker sig inte mina förhoppningar den här gången.

Förhoppningar finns dock för framtidens tävlingshästar där två tvååringar från Innegård nu går ut i premieloppet:

– Vännfors Borken har hög kapacitet men är lite nervöst lagd. Fartmässigt är det inga problem men jag är lite bekymrad över hur han ska klara voltstarten.

– Liali, som körs av Joakim ”Jos” Rubertsson, rör på sig mycket bra men kan vara lite lat mellan varven, hon ska dock klara premietiden utan några som helst problem.

På Skellefteåtravet på måndag kväll 15 augusti startar Risåtinder från dubbla tillägg:

– Risåtinder var dålig senast men är åtgärdad efter det. Han står lite illa till proppmässigt och jag har den här gången inget annat mål än att köra felfritt och gärna få en liten slant, det viktigaste nu är att han börjat sköta sig på ett bra sätt. Kapacitet finns.