Umåker kör tävlingar på fredag kväll och på lördag åker Mats till Boden med Källsjöviking för att starta i ett 100.000-kronorslopp under V75-kvällen.

– Roligt, men självklart tufft motstånd, menar Mats.

Under Umåkers fredagskväll skulle Guli Tone ha startat i det nionde loppet.

– Men vi stryker, Guli Tone måste få tag igen sig efter att ha gått karriärens tre första lopp på mindre än en månad och det senast i tisdags.

Istället selar stallet ut inte mindre än tre hästar i kvällens kvallopp.

Ernst af Eda körs av Micke Björklund som finns i ägarfamiljen.

– ”Ernst” har varit hos oss i två månader och blir bara starkare och bättre. Han är härligt långstegad och har skött sig jättebra, det här kvalet ska inte vara några problem och sen ska han kunna starta i sommar.

Källsjölinus får Robert Kärrman i vagnen.

– ”Vikingens” lillebror har varit mycket i växt, men blivit bättre och bättre. Här handlar det främst om att vi ska kvala in så får vi fundera på tävlande fram mot höstkanten.

– Samma gäller Risåtinder (Mats kör själv) som nästan har för långa steg och behöver mer träning. Han är snäll och trevlig och kanske kan det bli start till hösten, men vi ligger som sagt en bit efter.

Bodentravet står värd för V75-tävlingar på lördag och det på kvällen.

I ett lopp utanför V75-kupongen med hela 100.000 i förstapris startar Mats Källsjöviking från ett perfekt utgångsläge.

– Det är naturligtvis tufft motstånd men han är tuff själv och har varit väldigt laddad här på slutet. Från det här fina läget får vi se om vi vill och kan släppa ledningen. Det brukar han liksom bestämma själv.