Det blir en hel del starter kring kommande veckoslut i Boden på fredag 12 april, Bergsåker dagen därpå och ett kvalframträdande hemma på Umåker på måndag 15 april.

Bodentravet tävlar på fredag kväll 12 april där Nordfaks årsdebuterar i det första loppet.

 Nordfaks kommer från en mycket bra träningsvinter där vi kört mycket styrka och han också har också blivit rejält stark. Här står han dåligt till med 40 meters tillägg och han är också lite dålig från start. Jag är i alla fall nöjd med hästen och det senast i ett banjobb i måndags även om banan då inte var den bästa. Vi kör honom barfota fram.

I det femte loppet startar både Grim, som Mats kör själv, och Källsjöloke med Jens Eriksson i sulkyn den här gången.

– Källsjöloke passar absolut inte på brodd varför han varit ifrån tävlande men tränat bra under hela vintern och jag känner mig väldigt nöjd med honom nu när det är dags igen. Det blir barfota bak vilket är klart gynnsamt för honom, får han ett bra lopp i ryggar så kan han spurta bra.

– Grim har åtgärdats av kiropraktiker och springer mycket rakare nu. Han har gått banjobb till belåtenhet, är stark och rejäl och här blir det ett offensivt upplägg då han vill ha högt tempo. Barfota bak.

På lördag 13 april åker Mats till Bergsåker för att starta Teknolina i det tredje loppet:

– Teknolina svarade senast för ett starkt lopp på en omöjlig bana som var minst två sekunder långsam där jag också körde försiktigt, det fanns krafter kvar. Här blev det ett lurigt läge med springspår då hon inte är så startsnabb varför det finns risk för att det blir en tuff inledning. Som jag ser det ska hon kunna vara långt framme.

Hemmabanan Umåker kör lunchtävlingar på måndag 15 april där stallets enda framträdande sker i kvalloppet med Källsjölova:

– Källsjölova är en mycket trevlig syster till Källsjöviking som känts bra i träningen under ett längre tag. Det blir spännande att kvala henne nu även om det var synd att hon blev ensam men det ska nog gå bra ändå. Tanken är att hon sen ska loppdebutera under maj månad.