Stall Gällerstedt selar ut ett antal hästar under Bodentravets Grand Slam 75-dag på söndag 12 december och på Umåker tisdag kväll den 14:e.

I Bodentravets första lopp (2140 meter) på söndag startar såväl Källsjölinus från ett tillägg som Risåerland från 2180 meter där den sistnämnde körs av John Östman den här gången.

– Källsjölinus har gjort två skapliga lopp på slutet. Han är fortfarande sin egen värsta motståndare då han kan bli väl het men jag tror att han kommer att trivas bättre i Boden och ha en rätt hygglig chans om han är på rätt humör då han här står bra inne i loppet. Samma utrustning som tidigare.

– Risåerland är travsäker och bra men dummat sig och inte alls varit på humör vid Umåkerstarterna och det är definitivt en fördel att han får gå ut i Boden där stallavfarten är efter mållinjen. Han har tränat bra, men står knöligt till med dubbla tillägg men jag hoppas han ska kunna tjäna en fin slant genom att vara trea, fyra, femma.

I dagens andra lopp är det dags för Vicky de Castella med Micael Melander i sulkyn där ekipaget utgår ett andraspår i första tilläggsvolten 2160 meter.

– Vicky de Castella svarade senast för ett bra upplopp till andraplatsen och går hon som den gången tycker jag att hon ska kunna vara bland de tre främsta. Vi kör med rycktussar och rycklappar.

Guli Vinn kom inte med i Hästägarekannan i Boden där det var fördel för hemmahästarna varför han istället nu startar hemma på Umåker på tisdag kväll.

– Guli Vinn är som bekant lite lat av sig och då kan det vara jobbigt med långlopp men jag har för mig att han startat på 2640 meter en gång tidigare och då vann han. Han behövde förra loppet efter ett långt tävlingsuppehåll, det här är ett öppet lopp där vi får spara speeden till slut. Bland de tre kan vi vara om det stämmer. Rycktussar och rycklappar.

Mats selar även ut Risåtinder i kvalloppet.

– Det ska inte vara några problem, Risåtinder var bra i ett träningsjobb inne på Umåker i tisdags.