Umåker kör en kallblodspräglad tävlingskväll på fredag 12 november där Stall Gällerstedt startar fyra hästar.

I kvällens andra lopp selar stallet ut treåriga Guli Kajsa som vunnit tre av sina sju starter så här under debutsäsongen:

– Det var inte direkt planerat att Guli Kajsa skulle starta här men då hon står bra inne och har svarat för kanonlopp här under eftersommar och höst var det rejält lockande. Nu har hon förvisso inte startat på en månad men formen är alltjämt bra och även om det är riktigt bra hästar med i loppet så tror jag att vi ska kunna vara på plats. Skor runt om, inga utrustningsändringar, säger Mats.

Vännfors Grynet startar i det sjätte loppet:

– Hon var jättefin vid segern i Boden i fredags när John (Östman) körde henne på ett bra sätt. Nu är Vännfors Grynet ute på favoritdistansen 1640 auto men det är klart att spår nio drar ner förhoppningarna en aning men å andra sidan vill hon ha rygglopp och stämmer det härifrån kan vi få en bra resa och spurta till slut. Varning dock för att hon av någon anledning inte trivs på Umåker, då går det bättre i Boden och på Lycksele där stallutfarten är efter mållinjen. Det blir skor runt om den här gången.

I det åttonde loppet kör Ove A Lindqvist stallets Stålville från spår fem i startvolten över 2140 meter:

– Det här blev ett riktigt tufft rövarlopp med många ruskigt vassa hästar i startlistan. Ove får köra Stålville invändigt och jaga en matlapp här inför kommande uppgifter. Allt är i alla fall bra med ”Ville” men det var ju också nästan en månad sedan förra starten. Den här gången tror jag att det blir skor runt om.

Risåerland startar i det tionde loppet efter att ha avlagt maiden i förra starten:

– Allt är bra med Risåerland efter förra starten och segern där han gick riktigt bra. Nu startar vi från spår två i tilläggsvolten över kortdistans och det är väl inget drömläge, jag hoppas främst att han inte är lika tjurig som i förra starten på Umåker och kan få en ryggresa och tjäna lite pengar här även om jag inte kan motståndet speciellt bra. Skor runt om som förra gången.