Umåkertravet kör lunchtävlingar på måndag 11 september där stall Gällerstedt startar två hästar i Källsjöloke och Vännfors Sessan.

I Umåkers fjärde lopp på måndag – 2140 meter volt – startar Källsjöloke i det fjärde loppet och det från ett femtespår i tilläggsfållan 2160 meter.

– Källsjöloke var bra vid segern i förra starten i Boden 24/8 där då körande Ove A Lindqvist var mycket belåten och sa att ”Loke” inte alls var trött. Nu har vi dessutom hemmavid testat skygglappar på vänstersidan så att han inte ska springa och titta in mot innerplan vilket fallit väl ut varför vi kör så på måndag också. Det blev ett tufft lopp här men visst hoppas vi på en fin slant. Barfota bak, berättar Mats.

Vännfors Sessan selas ut för start i dagens sjunde lopp som, spår tre över 2140 meter volt, ingår i Svensk Travsports Unghästserie där endast sex hästar kände sig kallade.

– Vännfors Sessan fick ta det lugnt ett tag efter kriterieförsöket för en dryg månad sedan där hon var bra som fyra. Sen har hon tränat bra och ser överlag ut att trivas med tillvaron och bör här kunna vara med om och strida om en plats. Det blir första gången hon tävlar på Umåker. Vi har anmält barfota runt om men får se på måndag hur det blir.