Stall Gällerstedt selar ut två hästar under kommande veckoslut.

– Sköter sig Risåtinder som i förra starten bör vi ha bra chans, tycker Mats.

Bodentravet kör lunchtävlingar på fredag 11 februari där Risåtinder startar i det åttonde loppet över 2140 meter med utgångsläget i ett femtespår i volten.

– Risåtinder gjorde det väldigt bra då han vann i Boden senast med krafter kvar. Han var dock ovan att gå i ledningen och funderade mycket under vägen. Jag tycker att vi ska ha en bra chans här förutsatt att han sköter sig men sett till höstens framträdanden så föreligger det en viss galopprisk. Inga ändringar, berättar Mats.

När Umåker tävlar på söndag 13 februari selar stallet ut Vännfors Grynet i det femte loppet över medeldistans där ”Grynet” är en av två hästar i startvolten.

– Vännfors Grynet är inte förtjust i isunderlag och inte heller i distansen varför vi här smyger med invändigt och hoppas kunna köra in lite pengar. Samma utrustning som tidigare, säger Mats.

Mats kör även Martin Åkerlunds Kicking Viking i dagens sjunde lopp:

– Jag har ingen större koll på Kicking Viking och det var trist att vi fick ett bakspår bakom bilen, konstaterar Mats om starten i loppet ”Schyssta kusken” för de tolv kuskar som under fjolåret körde flest lopp på Umåker utan drivningsförseelser.