På lördag 10 september vankas det V75-start för stallet då Källsjöviking ska gå ut i Dubbelcupens final (V75-4) på Hagmyren.

– Det blev ett riktigt rövarheat men ska bli spännande, säger Mats som därefter startar Vännfors Grynet i Skellefteå på måndag den 12:e.

Källsjöviking har haft en bra sommar med V75-seger i Boden i juni månad som russinet i kakan.

– Källsjöviking har varit jättefin och i bra form flera månader nu. Senast var han ute mot Philip Ess som helt enkelt var för bra den dagen. Nu blev det också tuff konkurrens med flera bra på start och någon riktigt vass där bak, vi körde med skor förra gången men nu blir det barfota runt om och då blir han bra mycket bättre. Platschans om det löser sig, menar Mats.

Skellefteåtravet kör lunchtävlingar på måndag 12/9 där Vännfors Grynet startar:

– Vännfors Grynet var jättebra näst sent i Hot´n Cold-loppet på Umåker där hon var trea men i starten därefter gjorde hon en slät figur, möjligen hade hon haft lite snuva och var nedsatt av det. Nu är det favoritförutsättningar 1640 autostart vilket passar perfekt. Är hon i bra slag så bör vi hamna långt framme men är hon som senast blir det svårt. Vi kör henne med skor, säger Mats.