Runt kommande veckoslut har Stall Gällerstedt hästar till start i Boden, Skellefteå och på Solänget.

– Det är roligt att vi kommit igång med tävlandet på bred front, tycker Mats.

På torsdag kväll 10 juni tävlas det på Bodentravet dit stallet åker med debuterande Risåerland.

– Det blev ett tunt lopp med enbart fyra hästar till start vilket kan passa bra så här i första starten. Risåerland har blivit bättre med sina munproblem men rycker fortfarande lite irriterat en del med huvudet. Han känns relativt travsäker, jag har varit nöjd med de banjobb han gått och även här hemma i måndags, jag vet inte vad han kan gå för tid men han gör säkert ett fint debutlopp men möter några som har fått viss lopprutin. Skor runt om och fast huva, inga konstigheter, säger Mats

När Skellefteå tävlar på söndag 13 juni så handlar det om årsdebut för Liaprinsen:

– Liaprinsen har inte startat sen september månad och blivit kastrerad sedan dess och hade han tidigare problem att gå felfritt så tycker jag att det är mycket mer stabilt nu. Vi har satt på skygglappar vilket jag tror blir riktigt bra, vi kör barfota fram, säger Mats som samma dag låter tvåårige Källsjöloke gå premielopp:

– Källsjöloke, bror till Källsjöviking, är nästan för bra för premielopp och känns i det här skedet som en blivande stjärna.

På måndag kväll 14 juni bjuder Solänget på V64-tävlingar där stallet startar Guli Vinn (Ove A Lindqvist kör) och Källsjöviking i samma lopp över 1640 meter autostart.

– Det blev ett stentufft lopp, ett riktigt getingbo med många vassa hästar och här får vi vara nöjd med några slantar. Båda hästarna är i alla fall i bra form och fick hyfsade utgångslägen, vi får vara med och se hur långt det räcker i detta sällskap. Båda hästarna körs barfota runt om.