Umåkertravet bjuder på kallblodspräglade tävlingar på fredag kväll 10 november.

– Det är riktigt fina lopp, tycker Mats som anmält tre hästar men gipsad efter sin armbågsfraktur logiskt inte är aktuell att köra själv.

– Det är irriterande att jag inte kan jobba som vanligt men nu är det bara så här.

Grim startar i kvällens femte lopp och det med Per Linderoth i sulkyn:

– Grim flyttades i sidled senast vilket han inte tålde och därav galoppen. Nu har han ett bra spår och gillar högt tempo, kanske körs det i ledningen en bit och sen får vi se. Konkurrenterna står lite för bra till där bak varför en fjärde, femteplats kanske är det realistiska. Han är i alla fall bra i träningen hemma, berättar Mats.

Ove A Lindqvist sitter upp bakom Vännfors Borken i det sjätte loppet:

– Vännfors Borken svarade för en jättefin insats senast och är väldigt startsnabb och lättplacerad, här kanske det kan tänkas att Ove kör i ledningen. Det blev ett jämnt lopp där jag tycker att ”Borken” ska vara en av dom som gör upp om det, vi kör med skor precis som senast.

Vännfors Stjärna och Ove A Lindqvist startar i det nionde loppet (V64-4):

– Ett mycket jämnt och fint stolopp. Vännfors Stjärna var bra vid segern i Sundsvall, men sämre i senaste starten. Nu är det full distans vilket inte är hennes bästa, hon känns i alla fall bra i träningen men här får vi väl smyga med och se vad det kan bli. Går det kör vi barfota fram.