Kommande tävlingsvecka inleds med lunchtävlingar på Solänget på måndag 1 juli och Lyckseletravets andra tävlingsdag tisdag kväll 2 juli.

– Jag tycker att vi gör några intressanta starter under dessa dagar, säger Mats.

Solängets sjätte lopp på måndag 1/7 är ett stolopp över 2140 meter där Teknolina (Ove A Lindqvist kör) startar med ett tillägg och Vännfors Stjärna från 2180 meter.

– Teknolina satt senast fast med mycket krafter kvar på V75 i Boden 15/6, blev trea där hon var jättefin men inte hade turen på sin sida. Det är lite lättare motstånd den här gången varför jag har förhoppningar om en framskjuten placering. Tåskor fram och barfota bak som senast.

– Vännfors Stjärna har varit ute i tuffa gäng på slutet och ställs mot lättare motstånd den här gången. Hon tränar bra hemma, här sparar vi speeden till slutet. Barfota runt om.

Lyckseletravets andra tävlingsdag körs på tisdag kväll 2 juli.

– Denna kväll bjuder vi också in till ett samkväm för våra hästägare och supportar och bjuder på fika vid stall ett där vi alltid håller till, berättar Mats.

I Västerbottningens lopp (1) startar Guli Sanna:

– Guli Sanna svarade för ett fint lopp när hon debuterade på Solänget men galopperade tyvärr i sista sväng vilket jag tror kom sig av orutinen. Annars känns hon travsäker och sköter hon sig här kan hon vinna loppet. Skor runt om.

Det sjätte loppet handlar om Lyckseletravets äldsta lopp, Lars Matsons Minne, som nu körs för 49:e året på raken.

– Här är Källsjöviking regerande mästare och han verkar nu på gång igen efter en svacka där han svarade för ett jättefint lopp på en 25-tid över 3000 meter i Skellefteå på midsommardagen. Löser det sig ska vi vara långt framme. Vi kör utan skor och med rycktussar.

– I samma lopp startar Stålviktor som var tvåa i det här loppet efter Källsjöviking i fjol. Han hade otur och drogs bakåt i V75-starten i Boden men avslutade flygande så nog finns formen där. Det här känns spännande, Micke Melander som kör känner honom bra sedan tidigare. Barfota runt om och rycktussar.

Vännfors Sessan selas ut för s art i det åttonde loppet:

– Vännfors Sessan har på slutet varit ute mot äldre hästar och kämpat bra på fina tider och fått pengar i varje start. Nu är det bara ston emot, hon är stark och travsäker och jag ser henne som en platschans i det här sällskapet. Det blir barfota runt om medan jag inte bestämmer mig kring huvudlag förrän på tisdag.