Stall Gällerstedt startar tre hästar på lördag 1/10 då Skellefteåtravet sätter punkt för årets tävlande och det med STL-tävlingar och V75-spel på menyn.

– Jag tycker att vi gör några intressanta starter och ska kunna tjäna några slantar, menar Mats.

Lördagens tredje lopp i Skellefteå är öppet för kallblod som tjänat mellan 350.001 och 800.000 kronor där hela 100.000 lockar i förstapris.

Stallet startar där såväl Stålviktor (Ove A Lindqvist kör) från spår 6 bakom bilen som Vännfors Stjärna från ett åttondespår.

– Stålviktor svarade för en heroisk insats senast efter att ha hängt ute i tredjespår hela vägen. I loppet dessförinnan var han, som tvåa, nära att vinna så formen finns definitivt där och han är också hyfsat startsnabb. Barfota runt om som på slutet och jag tycker att han ska kunna vara med i främre träffen.

– Vännfors Stjärna är startsnabb och trots spåret tror jag att vi kan komma till ledningen. Det negativa är väl att det är ett tag sedan hon startade men hon har tränat bra och vissa förhoppningar har jag. Vi kör henne barfota runt om och med rycktussar som senast.

I årets sista lopp (12) på Skellefteåtravet startar Vännfors Grynet med ett tillägg i loppet över 2140 meter:

– Vännfors Grynet har varvat prestationerna här på slutet där hon var jättebra näst senast som tvåa men i förra starten blev hon sur och ovillig efter en omstart. Det blir skor runt om den här gången vilket dock inte ska göra någon större skillnad. Jag hoppas på ett smyglopp så att vi får spara speeden till slut.