Under fredagseftermiddagens tävlingar i Boden startar Stall Gällerstedt Guli Vinn och Vännfors Stjärna i samma försökslopp till Greivins Minne där finalen körs 28/11.

– Förhoppningen är självklart att båda ska ta sig till finalen.

Försöken till Greivins Minne i Boden körs som två till antalet där det ena är för hästar som tjänat upp till 206.360 kronor, det andra från samma belopp upp till 361.125 riksdaler och det är i det andra försöket stall Gällerstedt startar två hästar över 1640 meter med bilstart.

Guli Vinns körs av Ove A Lindqvist och Vännfors Stjärna av Krister Söderholm medan stallchefen står på sidan efter att ha varit uppsatt på Lillfax som dock inte kom med i loppet.

– Då blev det så här vilket givetvis fungerar bra, säger Mats.

– Guli Vinn har ett bra läge (spår 4) och är inte beroende av positionerna. Han har tränat bra, det blir också spännande med O A i sulkyn då hästen kan vara lite lat. Jag ser det som en platschans även om hästen som bekant inte älskar att vinna, säger Mats.

– Vännfors Stjärna har inte haft ett passande lopp på länge och när vi väl hittade det här så kan jag gråta över läget (spår 12). I första hand får vi sikta in oss på att bli bland de sju och komma till finalen. Krister har kört henne till två segrar tidigare och får spara hennes vassa speed till slutet.

På måndag 18/11 bjuder Umåker in till tävlingar där Stall Gällerstedt har anmält Stålville i ett lopp över 2140 meter med autostart.

– Stålville gjorde ett bra lopp förra gången och höll farten hela vägen hem och det är kanske lite lättare motstånd den här gången även om Norrlands Scott är mycket bra. Jag tycker att ”Ville” bör kunna vara bland de tre främsta här.