Till Lyckseles premiär så startade stallet en intensiv trav månad med många hästar till start på olika bannor. Här kommer ett svep på hur hästarna presterat.

Lycksele 2/7-21

Guli Kajsa (Mats Gällerstedt): Hamnade som första häst i andra spår efter start. Efter ett halvvarv så tryckte han sig till spets sen gick hon där och in på upploppet så drygade hon ut försprånget och vann helt överlägset på tiden 1,36,4v/1640m

Vännfors Stjärna (Mats Gällerstedt): Kom i väg hyfsad och hamnade efter ett tag i tredje ytter som efter ett varv blev andra ytter. Sen när favoriten kom i tredje spår hakade Mats på. In på upploppet försökte hon utmana favoriten men det gick inte. Det blev en 2:A plats på tiden 1:28,5v/2180m.

Vännfors Grynet (Joakim Rubertsson): Hon kom i väg dåligt från start och hamnade som andra häst i första spår. Som efter ett varv blev tredje inner. Sen sista halvvarvet så letade Jocke lucka och in på upploppet så kom den och hon gick ett bra upplopp och slutade på en 4:e plats på tiden 130,9v/2140m.

Lycksele 6/7-21

Guli Best (Mats Gällerstedt): Fick en bra start från sitt tillägg och var snart ikapp framspårs hästarna. Hamnade som tredje häst på innerspår som blev andra häst på innerspåret. Där några meter låg han en bit bakom ledare hästen. Sen när det återstod ett varv började han tappa och på bortre långsida så kastade han in han duken och tappade jättemycket. Han blev oplacerad och var nog inte riktigt kurant.

Risåtinder (Mats Gällerstedt): Fick en bra start och var snart ikapp start volten och hamnade i tredje häst i andra spår. Sen på sista bortre långsida så försökte han hänga på hästen framför men i ingången till sista kurvan så sjabblade han med travet och tappade någon längd. In på upploppet så försökte han komma ikapp ledaren men närmaren än en halv längd kom han inte. Det blev en 2:a plats på tiden1,35,2v/2160.

Liaprinsen (Krister Söderholm): Kom iväg hyfsad från sitt dubbla tillägg och travad bra. Men på bortre långsida kom galoppen och han galopperade så länge att han blev diskad.

Vicky De Castella (Mats Gällerstedt) Kom iväg bra från sitt innerspår och tog ledningen lätt efter om dom andra på startvolten galopperade. Sen efter ett varv var tilläggs hästarna ikapp henne. På bortre sista långsida så började hon tappa fart och hon blev omsprungen. Från 600m från mål tappade hon mera och mera. Hon slutade på en 6:e plats på tiden 1,21,9v/2140 m.

Lycksele 9/7-21

Guli Vinn (Ove A Lindqvist): Tog enkelt spets efter som han var ensam på sin fram volt. Som efter ett halv varv hade blivit tredje inner. Efter ett varv blev det andra inner. Där låg han tills sista kurvan där han började tappa. In på upploppet höll han farten men det räckte inte och han blev oplacerad på tiden 1,26,9v/2140 m.

Källsjöviking (Mats Gällerstedt): Snabbstartade från sitt tillägg och övertog ledningen i första kurvan. Efter ca 500 m släppte han ledningen. Efter ett varv tog han platsen som första häst i andra spår. In på upploppet så höll han farten men fick släppa för bi sig hästar och slutade på en 5:e plats på tiden1,26,0v/2160 m.

Peppe Lavec (Stina Sjöberg): När bilen släppte fältet så blev han hängande från sitt tråkiga spår och fick lov att backa sig sist. Stina valde då att köra på innerspår och in på upploppet så höll han mest farten. Han blev oplacerad på tiden 1,16,5a/2140 m.

Vännfors grynet (Mats Gällerstedt): Sprintade till spets när bilen släppte fältet. Hon behöll ledningen ända tills dom svängde in på upploppet och hon fick släppa förbi sig två hästar. Hon slutade på en 3:e plats på tiden 1,27,4a/1640 m.

Hoting 7/9-21

Källsjölinus (Mats Gällerstedt): Blev hängande i tredjespår genom första kurvan. Hittade sen ner i andra spår lång ner i fältet. Sen blev det några positionsförändringar men i utgången av näst sista kurvan kom det en galopp och i ingången till sista kurvad tappade han stilen och Mats fick ta i honom och han tappade lite fart. In på upploppet så gick han bra och slutade på en 5:e plats på tiden 1,37,0gv/1660 m.

Hoting 16/7-21

Vännfors Grynet (Ove A Lindqvist): Kom i väg bra från start men i ingången av första kurvan kom tyvärr en galopp och hon hamnade sist en bit bakom fält. Sen kom hon i kapp fältet och låg där som sista häst. Sen i sista kurvan och in på upploppet gick hon mycket bra och slutade på en 5:e plats på tiden 1,29,7gv/2040 m.

Guli Vinn (Ove A Lindqvist): Kom i väg bra och kröp ner i rygg på ledaren. Där låg han hela loppet tills In på upploppet då kom luckan och han försökte utmana men det var för kort bit kvar till mål. Han slutade på en 2:a plats på tiden 1,25,0v/1660 m.

Bollnäs 17/7-21

Vännfors Stjärna (Mats Gällerstedt): Fick en bra start och tryckte sig till ledningen efter första sväng. Hon fick tryck hela vägen och när det återstod 600nm av loppet fick hon ge sig. In på upploppet var hon trött och fick släppa förbi sig några hästar. Hon slutade på en 5:e plats på tiden 1,25,8v/1640 m.

Skellefteå 19/7-21

Guli Kajsa (Mats Gällerstedt): Tog lätt ledningen men galopperade men hon ställde sig och kunde åter ta ledningen. Efter 500 m så kom tilläggs hästarna i kapp och förbi. Hon tappade genast en lucka till dom. Där låg hon hela loppet och hon tog ej in något på upploppet heller. Hon slutade på en 3:e plats på tiden 1,33,9gv/2140 m.

Källsjöviking (Mats Gällerstedt): Fick en bra start och hamnade som andra häst i andra spår där låg han tills upploppet då han tappade lite på tät hästarna och fick även släppa förbi sig en just på mållinjen. Han slutade på en 4:e plats på tiden 1,24,7v/2160 m.

Stålviktor (Ove A Lindqvist) Gick direkt ner till innerspår efter start. Gick sen ut i andra spår en bit ner i fältet. Där låg han mest hela loppet och in på upploppet blev han trött och tappade placeringar och slutade oplacerad på tiden 1,26,4v/2140 m.

Skellefteå 24/7-21

Källsjölinus (Mats Gällerstedt): Efter start hamnade han som andra häst på innerspår. Sen blev det skiftningar i täten och han kom längre och längre bak. In på upploppet hittade han ut men kunde inte ta något speciellt och han slutade på en 8:e plats på tiden 1,36,3v/2140 m.

Dannero 25/7-21

Guli Kajsa (Mats Gällerstedt): När bilen släppte fältet hittad hon ner på innerspår mitt i fältet. Sen låg hon där mest hela loppet och in på upploppet försökte hon hela upploppet ner men det slutade med en 5:e plats på tiden 1,29,3a/2140 m. Tyvärr så räckte det inte till att gå vidare till final i kriteriestoet efter det bara är dom fyra första son går vidare.