Umåker avrundar travåret med V75-tävlingar på juldagen onsdag 25 december.

– Det var bra anmält, ser spännande och jättekul ut och visst är det extra roligt då det är en rikstotoomgång med stark nordnorrländsk prägel, säger Mats som startar tre hästar inom V75-spelet.

I V75-2 (Ess Express Minne) som körs över sprintdistans 1640 meter med autostart selar stall Gällerstedt ut två hästar.

– VI hade verkligen tur med spårlottningen, konstaterar Mats vars Vännfors Stjärna körs av Krister Söderholm från spår två och Källsjöviking från spår tre.

– Båda gick ett träningsjobb inne på banan i tisdags med vilket jag var mycket belåten, säger Mats.

– Vännfors Stjärna var lite sämre senast i Boden för en dryg månad sedan, men har behandlats i ett framknä och känns bra nu. Läget är perfekt och hon bör tidigt kunna ta ledningen, men vill just helst ha ett rygglopp.

– Källsjöviking har varit förkyld men känns nu fräsch och det var riktigt bra tryck i honom i tisdags. Han är en rusare som inte går att hålla igen i starten, men trivs ju också bra i ledningen.

Konkurrensen?

– Silver Jossan från innerspåret kommer med tre raka segrar, sen är Torpa Pål bra över kortdistans, men jag andas optimism om att våra två ska kunna tjäna rätt fina pengar här.

I V75-4 (lopp 8 – Kalla Hästägarkannan) 2140 meter voltstart startar Stålville från spår 3 i startvolten:

– Stålville har gjort fina lopp på slutet då Ove A (Lindqvist) kört, nu kör jag själv och vi står ju 20 meter bättre till mot Forspärla som vann loppet då ”Ville” var ute senast och blev trea. Jag hoppas att det finns någon hare som drar i hårt tempo så att Björlifant, Bellfaks och Don Viking från sina dubbla tillägg verkligen får bekänna färg. Plats ska väl inte vara omöjligt för Stålville, siar Mats som också passar på att önska läsare av hemsidan och alla travvänner en God Jul.