På söndag väntas det Grand Slam 75-spel på Umåker med en hel del intressanta lopp på menyn.

– Jag tycker det ser klart intressant ut och hittar några starka favoriter att luta mig mot, säger Janne Karlsson som går in med 108 starka GS75-rader och känner sig harmonisk med det.

I GS75-1 tror Janne mest på Helix.

– Det är väl den troliga vinnaren med två raka segrar i raden, men jag garderar med tvåan Harper Seabrook från Roberts Berghs formstarka stall.

Första spiken har Janne i andra avdelningen och då är vi tillbaka till stall Robert Bergh:

– Hall Mary vann i årsdebuten på ett bra sätt och har nu fyra fina ettor i raden, det här vinner han, deklarerar Janne bestämt.

Bodbäckspålles Fyraårsserien (GS75-3) har bara lockat sex hästar till start:

– Men alla är egentligen ganska bra, men Järvsö Elling som vann i årsdebuten och Gorm som gör sin första start sedan i november hoppas jag räcker.

I fjärde avdelningen är Digital Ink Jannes förstahäst:

– Han gjorde det bra i årsdebuten på en bra tid från ett svårt läge, säger Janne som garderar med Eder Bob och Zorro Swing.

– Passa ”Zorro” som är riktigt bra nu.

Sen hittar vi ytterligare en spik i Gorgeous L.A.

– Tre raka segrar här under mars månad imponerar, Hanna (Olofsson) har bra form på stallet och Magnus A Djuse kör alltid bra, säger Janne som har tre hästar i den sjätte avdelningen:

– Det här var i mina ögon det svåraste loppet att bena ut, extra nyfiken är jag på Corroded som gjort några starter nere på kontinenten i vinter.

I avslutande GS75-7 streckar Jannes tre hästar:

– Här tror jag mest på Mikas (Haapakangas) Redhot Tap Dancer som verkligen är i bra form och nu också har ett bra läge över kortdistansen.

JANNES GRAND SLAM 75-FÖRSLAG

GS75-1: 2, 6.

GS75-2: 6 Hall Mary.

GS75-3: 2, 6.

GS75-4: 3, 4, 6.

GS75-5: 4 Gorgeous L.A.

GS75-6: 1, 5, 8.

GS75-7: 2, 4, 10.

108 rader