Inför 12/8

På onsdag 12 augusti körs finalen i Greivins Minne under Bodentravets V86-giv.

– Självklart har jag vissa förhoppningar, säger Mats om stallets tre finalhästar Guli Vinn, Stålviktor och Vännfors Stjärna.

Gångna måndag åkte Mats på ett kännbart ryggskott, stod därför över försökstävlingarna i Boden i tisdags, har behandlats och…

– Det känns bättre för varje dag, jag provkörde en häst under fredagen och det var okej, säger Mats.

I Boden på onsdag kväll ser vi i det fjärde loppet, V86-2, Stålville starta över 2140 meter voltstart med Ove A Lindqvist i sulkyn.

– Han avslutade bra senast, nu är det lite länge sedan Stålville startade senast men han känns fin i träningen och med rätt lopp är det inte omöjligt att han kan vara bland de tre främsta.

Kvällens clou för Stall Gällerstedt är dock logiskt finalen i Greivins Minne där stallets tre försökshästar alla tog en finalplats där trion startar med ett tillägg 1660 meter över kortdistansen här i den fjärde V86-avdelningen.

– Det är självklart inte optimalt med tillägg i kortlopp, men ska inte spela någon större roll, säger Mats som rankar Vännfors Stjärna som stallets bästa chans just före Guli Vinn.

Från spår 2 i tilläggsvolten startar försökvinnaren Guli Vinn som denna kväll körs av Mika Forss:

– Det kan vara bra att byta kusk mellan varven. I försöket gjorde Guli Vinn ett fenomenalt bra lopp, det är nog hans bästa i karriären även om han var lite smålat som vanligt, men verkligen tog tag i grejerna till slut och gick undan på ett säkert sätt.

Vännfors Stjärna blev trea i samma försökslopp och kördes då som nu i finalen av Sandra Eriksson:

– Försöket blev något av ett preparélopp för Vännfors Stjärna då hon inte styrde ut och på förrän hundra kvar. Hon är kvick i voltstart och nu drar vi för första gången i lopp alla skorna, är hon som bäst ska hon vara med och göra upp om det.

Mats själv kör Stålviktor från ett springspår i tilläggsvolten:

– Han svarade för ett godkänt försökslopp men det fungerade inte med barfota fram som vi körde då varför det nu blir skor runt om för Stålviktor. Hittar jag bara rätt från springspåret kan han vara långt framme, formen är det inget fel på och fart har han också så det räcker en bra bit i det här sällskapet, menar Mats.

Förstapriset här i finalen av Greivins Minne är trevliga 100.000 kronor.