Dannero slår upp portarna för sin årspremiär på påskafton.

Givetvis en publikfri sådan, men väl med V75-status efter att Ådalsbanan tagit över Klosterskogens omgång.

– Det är jämna och fina lopp överlag, inte minst kallblodsuppgörelserna, tycker Mats som har intresse i tre V75-hästar denna lördag.

Då Norge för närvarande stängt sitt travtävlande helt och hållet fick Dannero i fredags beskedet att det blir V75-status på banans årspremiär på påskaftonen och det nu rakt igenom med 75.000 kronor i förstapris i de sju V75-loppen där Mats har intresse i de tre kallblodsavdelningarna.

I lopp 5, V75-2, kör Mats stallets Källsjöviking där 2140 meter väntar.

– Källsjöviking har tränat bra efter att han var mycket stark och bra senast med en andraplats som belöning. Nu fick vi springspår varför det blir full laddning framåt, men det är självklart tråkigt och tufft att stå med 40 meters tillägg och inte lätt att ta in det på bra hästar där framme. Helt chanslös är han väl inte, men härifrån måste man ha visst flyt om det ska lyckas, menar Mats.

I V75-6, lopp 9, över 2640 meter är det Stålville som ska ut och det med Ove A Lindqvist i vagnen:

– Stålville svarade för en jättestark avslutning som trea senast och det från ett svårt läge där han med lite mer flyt faktiskt hade kunnat vinna. Nu sätter vi på barfotaskor vilket gynnar honom, det är rätt distans och som jag ser det ett rätt öppet lopp men innerspåret i andra tilläggsvolten är väl inte det optimala.

Mats kör också Frida Anderssons Djärv Elden i dagens sjunde lopp (V75-4) över korta 1640 meter där utgångsläget är springspår i tilläggsvolten.

– Djärv Elden var struken för en sårskada senast, men det var ingen fara. Enligt Frida tränar och känns han bra och från det här läget hoppas vi få en fin position så att vi kan köra in lite pengar.