Nordfaks

Far: Tekno Odin (NO)

Mor: Fakslilja

Morfar: Järvsöfaks

Född: 2020 (4år)

Kön: Hingst

Ägare: Stall Lilja

Uppfödare: Källström Anders, m fl

8 starter 0-1-1

Inkörda: 42 500:-

Travinfo

2024-05-31

Har startat två gånger under maj månad utan att det blev någon större succé även om vi provat och skiftat mellan helstängt och öppet huvudlag. Han har helt enkelt varit ofräsch varför han ska knäbehandlas kommande vecka. Kapacitet finns men vi måste få fram det.

2024-04-30

Nordfaks ska kunna mer än vad han visat så här långt och vi kommer att starta honom frekvent så att han lär sig vad det går ut på för kapacitet kan jag lova att det finns. Startade i Boden 12/4, nästa start blir på Dannero nu på fredag 3/5 då vi ändrar till öppet huvudlag.

2024-03-31

Har utvecklats och hittat en växel till under vintern och blivit ruskigt stark varför det bästa nog skulle vara lopp över 3000 meter. Kommer att gå ett banjobb under kommande vecka för att sen starta i Boden 12/4 och därefter fortsätta att tävla på här in mot sommaren.

2024-02-29

Det har inte hänt så mycket sedan förra månadsskiftet och inte direkt något nytt men han har fortsatt att träna på bra där vi har kört riktigt hårt varför jag tycker att han stadigt utvecklas. Nu väntar vi på våren och det för honom gynnsamma barmarksunderlaget.

2024-01-31

Ett tidigare konstaterande var att is inte är något för Nordfaks varför vi nu är inne i en rejäl träningsvinter där han känns otroligt fin och framförallt stark i den tuffa backträningen. Han blir faktiskt aldrig trött, jag tror han går mot en bra tävlingssommar där vi ska leta långlopp.

2023-12-31

Det är bara att inse att det här med is och broddar under hovarna inte är rätt likör för Nordfaks varför det inte är aktuellt med tävlande förrän till våren. Han känns dock fantastiskt fin i träningen, det är som han hittat en växel till och borde få ett bra 2024.

2023-11-30

Startade på Umåker 23/11 i en ”omöjlig propp” där det med tuffa tillägg var hopplöst att komma in i loppet. Han tog i alla fall en slant efter ett sämre förstavarv men en riktigt bra avslutning. Han är ingen broddfantom varför han nu får träna i vinter och ladda för 2024.

2023-10-31

Allt är bra med hästen som tränat bra under hela hösten och utvecklas stadigt. Skulle ha startat i fredags men efter en incident på morgonen körde det ihop sig så att vi tvingades stryka. Det får istället bli någon start under november innan vinterträningen tar vid.

2023-09-30

Blir klart bättre för varje gång jag kör honom och jag är tämligen övertygad om att han kommer att bli en riktigt bra tävlingshäst. Blev, trots galopp 700 kvar, tvåa i Skellefteå 21/9 på ett godkänt sätt. Startade på Umåker 29/9, blev sexa med galopp på nya rekordet 34.1

2023-08-31

Gjorde sin karriärs andra start i Boden 4/8 då han svarade för ett starkt upplopp där han höll farten mycket bra hela vägen för att bli trea i mål. Han har tränat bra efter det även om han kan vara lat mellan varven, nu laddar vi för att starta i Skellefteå 21/9 och/eller Boden 26/9.

2023-07-31

Är lite sen av sig i utvecklingen men tar för sig stadigt och jag är övertygad om att han blir en bra häst. Han debuterade i Lycksele 4/7 där han kom dåligt iväg från start, men avslutade bra och hade högst fart över mållinjen vilket självklart är bra. Startar i Boden 4/8 nästa gång.

2023-06-30

Var tidigare lite sen i utvecklingen men har här under de senaste månaderna fortsatt att förbättra sig rejält i träningen såväl här hemma som i träningsjobben inne på Umåkers bana och han känns mogen för att börja tävla där en spännande debut sker i Lycksele tisdag 4/7.

2023-05-31

Har fått gå fler banjobb inne på Umåker och förbättrar sig hela tiden väldeliga där han sänker tiderna för varje träningspass. Närmar sig tävlingsdebut men jag har inte bestämt exakt när och var det blir, finns flera alternativ, men förmodligen i slutet av denna månad.

2023-04-30

En mycket fin och käck hingst som tagit sig rejält i utvecklingen här på slutet och gick för någon vecka sedan också ett banjobb på bra sätt. Det väntar fler banjobb nu under maj varefter jag tippar att han ska vara klar för att loppdebutera under juni månads senare del

2023-03-31

Kom till oss i Innergård i januari månad och har tränat tufft hela tiden efter ankomsten och utvecklas och blir stadigt bättre. Ska, som många andra av våra hästar, in på banan och träna där nu under april. Är lite sen i utvecklingen men det känns som en riktigt spännande häst.

2023-02-28

En jättetrevlig häst som kom till oss för en och en halv månad sedan och även om han är i växt har han utvecklats bra och tagit sekund efter sekund i träningsjobben som har varit av tyngre uppbyggnadskaraktär. Det känns på alla sätt och vis att det verkligen går åt rätt håll.

2023-01-31

Har fått tagit det lugnt med tävlandet en dryg månad vilket jag tror har gjort honom gott. Han är fortfarande lite väl ambitiös men vi ska prova en del utrustningsändringar här hemma och se om det kan få honom att lugna sig några snäpp. Startar i Skellefteå på söndag 6/2.