Malin Nystedt

Malin Nystedt

Syssla: Onlineansvarig Ica Supermarket i Lycksele.

 Född: 1978.

 Bor: Bålforsen, Lycksele.

 Familj: Två barn, 14 och 16 år, och en hund.

 Anknytning till Stall Gällerstedt: Kompis med Annika sedan jag var sex år, har varit stallflicka hos dem i många år. Mitt första heltidsjobb var hos Gällerstedts.

 Favorithäst(ar): Björnstjerne, Barryton Forte och Lappbarry (mina gamla sköthästar). Just nu ligger ponnysarna Darius och Lau varmt om hjärtat.

 Tvåbenta travfavoriter: Mats Gällerstedt.

 Bästa travminne: Oj, det finns ju så många. Jag har nog svårt att välja ett utan vill säga att det bästa minnet är tiden då jag skötte hästar åt Annika å Mats och då alla travresor jag fick följa med på, historier man fick höra och gemenskapen. En sak som jag minns väl är från den tiden då vi oftast bara åkte med två hästar, Barryton och Lappbarry. När vi lastade av dem så var alltid Barryton på tårna och tyckte allt var jätteläskigt medan ”Lappen” bara strosade på och knappt reagerade med öronen. De som inte visste vem som var vem trodde alltid att Barryton var Lappbarry eftersom han var så mycket bättre så de utgick från att de var han som skulle vara på tårna.

 Bästa spelminne: Det här blir enkelt, jag spelar inte på hästar! De gånger mina sköthästar startade sprang jag om tid fanns över och satsade en tjuga vinnare, that´s it. Någon större vinst blev det aldrig.

 Irriterande trav/spelminnen: Det får bli ett travminne då fast jag tror inte det finns så många. Men jag vet att jag inte tyckte om att åka till Boden på trav för det slutade ofta med att hästen gick ut i sista loppet, det hällregnade och att hästen blev diskad för galopp. Och sen skull man sitta i en bil kall, blöt och gyttjig hela resan hem. Ja, ni som har åkt Lycksele-Boden vet ju att det finns inte så mycket som kan muntra upp en efter den vägen mitt i natten.

 Ser på TV: Ser sällan på tv, blir de något så hamnar jag oftast i nån serie eller film på Netflix.

 Fritidsintressen: Ponnymamma till mina döttrar varav en tävlar i ponnytrav. Cykling, löpning, träning i all form egentligen. Gillar att vara ute i naturen oavsett om det gäller skoter, vandring, cykling, kajak eller vad som faller andan in.

 Egna sportmeriter: Jag har åkt Tjejvasan tre år och genomfört en Svensk Tjejklassiker.