Liator

Far: Odd Herakles

Mor: Eldturi

Morfar: Järvsöviking

Född: 2022 (2år)

Kön: Hingst

Ägare: Gällerstedt Annica, Vännäs

Uppfödare: Andersson Eva-Lott & Lia Johannes

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2024-05-31

Är alltjämt lite valpig då han gärna bryter och har sig, springer också åt fel håll ibland men kapacitet finns det gott om då han verkligen kan springa. För dagen har han dock en tand som stör varför tandläkaren kommer nu i början av juni. Ingen brådska med att ”prema”.

2024-04-30

Är fortsatt i växt och kommer att bli en riktigt stor och rejäl häst som ligger lite efter i utvecklingen och knappast kommer att bli tidigt utan behöva bra med tid på sig innan det nästa år är tävlingsdags. Har travet i sig när han är på humör vilket han dock inte alltid är.

2024-03-31

Har blivit lite mer alert men kan fortfarande sägas vara tämligen omogen där han har mycket att tänka på och då främst mat. Vi kommer att fortsätta att träna på och hoppas att han ska tagga till då det är en häst med rejält trav. Premieloppet väntar nog först efter sommaren.

2024-02-29

Har som jag tidigare skrivit varit lat i sitt agerande men efter att vi satt på skygglappar är han nu betydligt bättre fokuserad på uppgiften. Han har vuxit och blivit mycket större varför han nu behöver tränas för att få mer styrka så att han kan hålla ihop travet på ett snyggt sätt.

2024-01-31

Jag har tidigare tyckt att han varit så där lämpligt lat och varit glad att han klarade höstens koliksväng på ett bra sätt. Här under vintern tyckte jag dock att han varit väl ofokuserad varför han nu blivit valack och får ta det lugnt några veckor innan vi börjar träna igen.

2023-12-31

Var som bekant besvärligt koliksjuk i oktober men har återhämtat sig bra och nu kommit igång på ett bra sätt med träningen igen även om han fortfarande är lite ovan med broddarna. En trevlig, snäll och talangfull häst som är så där lämpligt lat i sitt kynne.

2023-11-30

Drabbades som bekant av en tuff koliksväng i slutet av oktober månad men har repat sig riktigt bra efter det och är nu i full träning. Får dock jobba lite extra för att vänja sig med broddarna. En fin, snäll och trevlig hingst som också fått tänderna fixade på ett bra sätt.

2023-10-31

En fin och trevlig häst som nu varit hos oss i en och en halv månad så att vi hunnit bekanta oss med varandra. Fick en akut sväng av kolik i mitten av förra veckan, det blev självklart oroligt ett tag men snabb veterinärbehandling och nu är han tacksamt fullt återställd.

2023-09-30

Har under månaden flyttat från Forslund hit till oss i Innergård. En elegant och jättetrevlig häst som vi nu sedan några veckor tillbaka kör i vagn för att han ska få lära sig styrningen och vad det här handlar om. Påminner faktiskt på flera sätt och vis om sin storasyster Lia Lykke.