Liaprinsen

Far: Spikeld (NO)

Mor: Eldturi

Morfar: Järvsöviking

Född: 2017 (4år)

Kön: Valack

Ägare: Hellgren Lennart, Umeå

Uppfödare: Andersson Eva-lott & Lia Johannes

5 starter 0-1-0

Inkörda:  22 000:-

Travinfo

2021-05-31

Gick ett banjobb förra veckan med vilket jag var mycket belåten, vi hade satt på skygglappar vilket, som vi hoppats på, gav bra och avsedd effekt då han nu blev mer fokuserad. Kommer nu att årsdebutera i Skellefteå 13/6 där jag tror han kommer att göra ett riktigt fint lopp.

2021-04-30

Efter vintervila, behandling i framknäna och träning gick han ett banjobb inne på Umåker förra veckan och visade då betydligt bättre takter än vad fallet var under fjolårets debutsäsong. Han ska få gå några fler banjobb innan det blir dags för spännande årsdebut.

2021-03-31

Var inte till sin fördel i aktionen tidigare i vinter och behandlades därför i sina framknän i mitten av mars och har tagit det lugnt ett tag efteråt. Kommer att tränas igång och gå banjobb i närtid och tävlingscomebacken ska inte vara långt borta här fram på vårkanten.

2021-02-28

Allt är bra i träningen som sköts på ett bra sätt. Han ogillar verkligen brodd varför det inte är aktuellt med att starta tills vi fått ett annat banunderlag. Ska gås igenom av veterinär här under mars så att vi vet att allt är okej, sen blir det banjobb innan comeback i april kanske.

2021-01-31

Då is eller hårt underlag med brodd inte är hans likör är det en rejäl träningsvinter som vi är inne i och det mycket med backintervaller i rätt lugnt tempo. Då han ska gå barfota fram är backträning nyttigt för att han ska lära sig hinna undan med frambenen. Start om ett kvartal.

2020-12-31

Gjorde fyra starter under debutsäsongen men blev ofokuserad och funderade mest på mat och flickor där han inte minst besvärades av rejält stora testiklar. Efter att han blev valack så mår han bättre men då han inte gillar brodd så är det nu riktigt tuff vinterträning som gäller.

2020-11-30

Efter att ha kastrerats i oktober månad har han blivit som en helt ny häst. Han är mycket lugnare och klart förbättrad i träningen. Vinterduvningen har påbörjats där vi kör mycket i den tuffa backen upp till Karlsberg här några kilometer från oss uppströms Umeälven.

2020-10-31

Kastrerades i början av den här månaden efter att han hade visat en hel del humör och i den svängen gjorde vi också tävlingsbokslut för debutåret 2020. Ingreppet gick på alla sätt och vis mycket bra, han får nu ta det lite lugnt en stund innan vi laddar upp för hård vinterträning.

2020-09-30

Fungerade inte på den lösa banan i Skellefteå 15/9 och galopperade. Han gillar inte när man tar upp honom, visar en del humör varför han kommer att kastreras under denna vecka. Startade även i måndags, hade inte en bra dag och galopperade. Har nu tävlat färdigt för i år.

2020-08-31

Allt är bra med hästen som gjorde sin andra start i Skellefteå under månaden och då var duktig som fyra. Har efter det behandlats i bakknäna och även fått tänderna raspade då han hade munproblem. Startar i Skellefteå 15/9 vilket ska bli spännande då han nu känns bättre.

2020-07-31

Han har verkligen ryckt upp sig under sommaren och är mycket mer fokuserad nu varför det blev loppdebut tidigare än vad vi beräknat och han var också nära att vinna där som knappt slagen tvåa. Han verkar gilla långdistans bäst och kommer att starta i augusti månad igen.

2020-06-30

Han kvalade godkänt i maj månad men var då ändå lite ofokuserad varför vi börjat använda skygglappar i träningsjobben här hemmavid vilket gett avsedd effekt. Allt är bra med hästen som ska få rejäl träning under hela sommaren med målet att vi ska loppdebutera till hösten.

2020-05-31

Kvalade in i Skellefteå 21/5 där han enkelt följde med i en mindre klunga på ett travsäkert sätt. Han var dock lite ofokuserad på uppgiften varför jag kommer att testa skygglappar för att få upp skärpan. Han tränar på och eventuellt blir det spännande tävlingsdebut i Lycksele.

2020-04-30

Har under april börjat gå kontinuerliga banjobb inne på Umåker efter att tidigare behandlats i framknäna. Har nu åtgärdats för munproblem vilket gjort honom lugnare och mer hanterlig. Är bra på gång och kommer att kvala här inom kort för att sen börja tävla till sommaren.

2020-03-31

Har behandlats i framknäna under månaden vilket gick bra och gav resultat. Är nu åter i rejäl träning vilket denna starka och fina häst sköter på ett mycket bra sätt. Kommer inom kort att börja träna med banjobb inne på Umåker för att mer få bekanta sig med den miljön.

2020-02-29

Efter att ha tränats med långa turer handlar det nu här på slutet mer om intervallträning. Han är jättetrevlig att handskas med där man inte alls märker att han är hingst. Här väntar snart också spännande banjobb och planeringen handlar alltjämt om debut till sommaren.

2020-01-31

En klok och fin hingst som nu är kvitt problemen med rasp (utslag på bakbenen) som han drogs med under slutet av 2019. Tränar bra och det oftast med kompisen Källsjölinus där det handlar om långa turer på 16 till 18 kilometer ett par gånger i veckan. Debuterar i sommar.

2019-12-31

Har haft problem med rasp som är en form av irriterande utslag på bakbenen vilket tillkom då det var fuktigt under mycket hår. Det gjorde att han blev rejält öm där det tog ett tag innan vi upptäckte det. Har därefter behandlats med salva, blivit bra och tränar nu igen.

2019-11-30

Vi ställde som bekant in planerad kvalstart i slutet av oktober månad på grund av smetig och tungsprungen bana den dagen. Han tränar nu alltjämt på och kommer att fortsätta så under vintern. Allt är bra med hästen som får kvala till våren innan vi med spänning börjar tävla.

2019-10-31

Han har tränat bra hela hösten och det mestadels framför fyrhjulsvagn. Allt är bra med hästen men vi strök till kvalstarten på Umåker 28/10 på grund av en mycket smetig och lömsk bana som inte är hans likör. Nu väntar rejäl vinterträning och kval fram på vårkanten och sen börjar vi tävla.

2019-09-30

Fortsätter att utvecklas, men när han kvalade förra söndagen 22/9 bröt han ner mot innerplan 100 kvar. När jag bröt tillbaka tog han fyra galoppsprång och blev surt nog diskad. Annars fungerade han jättefint i travet och nu laddar vi för nytt kvallopp på Umåker 11/10.